Handig: Google toont binnenkort restaurant wachttijden

Google Maps voortaan ook offline te gebruiken
Nooit meer onnodig lang wachten dankzij onze oude vertrouwde zoekmachine.

Kun jij er absoluut niet tegen als je lang moet wachten op een plekje in een restaurant, dan is de nieuwste feature van Google een welkome verrassing in je leven. Google implementeert namelijk binnenkort de wachttijden van miljoenen restaurants wereldwijd in zowel Maps als de standaard zoekfunctie van de tech-gigant.

Zo zie je binnenkort hoe lang het waarschijnlijk duurt totdat je in je favoriete walk-in restaurant kunt zitten. De informatie is afkomstig van enorm veel geanonimiseerde data, waardoor je een secuur beeld moet krijgen per uur hoe druk het is in de restaurants.

Om toegang te krijgen tot de nieuwe functie hoef je enkel je gewenste eetgelegenheid op te zoeken via Google, open de bedrijfslijst en je ziet een speciale sectie waarin de verwachte wachttijden genoteerd staan per uur. Daarnaast is er een samenvatting te vinden van hoe lang de gemiddelde wachttijd is en tijdens piekuren.

Google restaurant wachttijden

Hoewel deze feature nieuw is voor restaurants, kennen we een soortgelijke functie al die de drukste tijden van winkels en openbare ruimtes aangeven. Hopelijk is deze nieuwe functie een langer leven gegund dan de aanstootgevende calorieteller die het braafste kindje van de klas dan ook uiteraard verwijderd heeft.

3 reacties

  1. Wachtrij voor een restaurant… what the fuck.. dacht dat het een ‘ontspannende’ gelegenheid was, uit eten gaan. Overigens niks ten nadele van google – altijd handig dit soort info, vooral voor drukte-fobie personen zoals ik.

  2. het restaurant waar ik werk is op zaterdag en zondag avond ook meestal vol
    dan komt het vaak voor dat mensen ook een tijdje aan de bar of bij de deur wachten tot er een tafel beschikbaar komt. dan draaien wij zo’n 300 a 350 gasten per avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *