Handig! Laat je kassabon scannen naar eigen account

Kassabonnen
Kassabonnen bewaar je tot je ze nodig hebt, en dan zijn ze opeens nergens te bekennen. Een Nederlander heeft daar nu een slimme oplossing voor.

Typisch een idee in de categorie Waarom ben ik hier zelf niet op gekomen? Het idee achter Checq is extreem simpel. In plaats van ouderwets een bonnetje uit te laten draaien, dat je dan thuis in je la kan leggen om het nooit meer terug te vinden, wordt de bon nu in de winkel gescand. De info komt in een persoonlijke account, die je digitaal (app) kunt raadplegen. Zo krijg je een handig overzicht van je aankopen en verlies je nooit meer het recht op garantie of retourneren.

Er zitten echter ook wel wat enge kanten aan Checq, met name op het gebied van privacy. Want wat als iemand je account hackt (iets dat overigens ook gewoon bij de AH bonuskaart is gebeurd)? Aan Checq zit een app vast, waarin je ook kunt aangeven aanbiedingen te willen ontvangen die bij jou passen. Potentieel handig, maar wie heeft er dan toegang tot jouw account-gegevens? Een waarborg is wel dat je info wordt opgeslagen onder een klantnummer, en niet onder je eigen naam.

In een interview op Emerce zegt oprichter van de Nederlandse startup Koen ter Avest dat tot nu toe 55 winkels (locaties dus, niet winkelketens) hebben aangegeven met Checq aan de slag te willen. De dienst zou eind dit jaar al live moeten zijn.

Eén reactie

  1. Dit is geen nieuw idee toch? Ik dacht dat de gezamenlijke banken iets dergelijks al eerder hadden bedacht maar het hadden afgeblazen vanwege een gebrek aan animo..

    Eigenlijk is het toch bizar dat het niet al gewoon via je bankrekening kan. Waarom als ik inlog bij mijn bank en ik zie een afschrijving, kan ik niet gewoon op het knopje ‘bon’ of ‘receipt’ drukken. De extreem (blijvend) veilige verbinding met de bank is er toch al. Nog een reden waarom, als het idee van deze startup aanslaat, hij binnen een jaar failliet zal zijn omdat de banken het binnen 2 sec zelf implementeren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *