Handig! Volg het Nederlandse OV live met Travic

Auteur: , 2 Reacties
Travic

Benieuwd waar jouw trein zich bevindt als je nog in de bus naar het station zit? Met Travic kun je live zien of je intercity al het station binnengereden komt.

Travic staat voor Transit Visualization Client en geeft op ieder moment van de dag een live weergave van het openbaar vervoer in heel Nederland (en de rest van de wereld). Door gebruik te maken van online data (zoals spoor- en routeschema’s) wordt er een kaart gegenereerd waarop de treinen, trams en bussen als gekleurde bolletjes over de kaart rijden.

Statistische data
Belangrijk te weten is dat niet voor alle vervoersdiensten altijd live-data beschikbaar is. In dat geval zal de statische data van de dienstregelingen worden gebruikt. Dat betekent dat een plotselinge file of een stoplicht dat niet meewerkt niet zal worden opgemerkt door de service.

Pas als er een officiĆ«le vertraging wordt doorgegeven kun je een verandering op de kaart verwachten. Of zoals Travic het zelfs zegt: “Als er real-time data beschikbaar is, verwerken we het in de kaart.” Ondanks dit minpuntje blijft het een leuke manier om het OV te checken, en geeft het je een nieuwe kijk op het complexe netwerk dat ons OV eigenlijk is.

Zelf proberen
Probeer Travic zelf via deze link. Geheel in Google Maps-stijl kun je in- en uitzoomen, zodat je jouw eigen stad kunt selecteren.2 reacties

Dit zou helemaal handig zijn als app op je telefoon. Ik kan geen android app vinden. Is die er wel?
Is er ook een TRAVIC IOS App?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).