Handvaardigheid 2.0: knutsel je eigen Windows 10 laptop [video]

Auteur: , Geen reacties
windows-10s-kano-knutsellaptop

Wordt filmpjes kijken ook veiliger voor kinderen?

Toen ik nog naar school ging en handvaardigheid had heb ik heel wat met klei en hout mogen rommelen. Klaarblijkelijk zijn ook de scholen toe aan digitalisering. Microsoft heeft samen met leer-startup Kano een doe-het-zelf laptop met Windows 10 ontwikkeld voor scholen. De bedoeling is dat de leerlingen van een klas met elkaar ieder hun eigen laptop met Windows 10 bouwen.

Alle onderdelen van het laptop-bouwpakket zijn speciaal ontwikkeld en geschikt gemaakt voor knutselende kinderen. Kano heeft al eerder dergelijke bouwpakketten ontwikkeld, maar dit is de eerste keer dat de specificaties voldoende zijn om een Windows 10 installatie te ondersteunen. Om volledig te zijn hebben we het dan wel over Windows 10 S, dat lichter is dan de reguliere versie door alleen de apps uit de Microsoft Store te draaien.

Als je een goed cijfer hebt gekregen ben je aan het eind van de opdracht de bezitter van een laptop die naast Windows 10S beschikt over een 11,6″ touch screen display, 1.44 GHz Intel Atom x5-Z8350 quad-core processor en 4GB RAM werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 64GB, maar uit te breiden met een microSD-kaartje. Daarnaast beschikt de laptop over een HDMI port, headphone jack, microfoon, 2 USB poorten, WiFi en Bluetooth. Om de techniek ook na het bouwen te promoten heeft de laptop een doorzichtige behuizing.

De kinderen krijgen uiteraard een instructie en daarnaast een app met instructies, die hen later ook leert programmeren. De lancering van dit pakket volgt in oktober, wanneer Amerika en Canada als eerste aan de beurt zijn. Of de knutsellaptop ook naar Nederland komt is nog niet bekend. Overigens zijn er natuurlijk kinderen die geen hulp meer nodig hebben bij hun digitale verkenning.

veilig filmpjes kijken op jouw knutsellaptop
Als de kinderen dan eenmaal de knutsellaptop in elkaar hebben gezet is het natuurlijk belangrijk dat ze veilig internetten. Youtube is op weg om daar grote stappen in te maken. Zo overweegt zij om alle content voor kinderen weg te halen en te verhuizen naar de Youtube Kids App. Nu maar hopen dat het geen kindercomplot wordt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).