Happn’s ‘date-spelletje’ moet Tinder van de troon stoten

Happn CrushTime
Single’s opgelet…

Iemand online ontmoeten om vervolgens op een date te gaan is al lang geen taboe meer. Sterker nog, de Tinder-generatie lijkt van het uitzoeken van een date steeds meer een spelletje te maken. CrushTime is letterlijk een spelletje en moet hiermee de online date-wereld op zijn kop zetten.

CrushTime is het nieuwste onderdeel van de dating-app Happn, een app die toeval in zijn concept meeneemt, zo meldt Mashable. In het nieuwe segment krijg je vier profielfoto’s te zien van mensen waar je recentelijk bij in de buurt bent geweest; één van iemand die jou heeft geliked, en drie anderen die je niet hebben geliked. Het ‘spelletje’ draait om het aanklikken van degene die jou wel ziet zitten. Is het de blondine waarvan je hoopt dat het ze is, of is het Ugly Betty?

[gv data=”1bgPn8o3e7U”][/gv]

Heb je het goed geraden en zie je een date wel zitten, dan kun je een gesprek aangaan. Als je het fout hebt kun je het opnieuw proberen. Er zit daarentegen een maar aan… Je kunt niet kiezen wanneer je het spelletje speelt. Zoals gezegd, Happn implementeert toeval in het ‘spelletje’. CrushTime opent op een willekeurig element en je hebt dan en daar de kans om de liefde van je leven te ontmoeten.

CEO van Happn, Didier Rappaport, stelt: “We hebben het over de mensen achter de foto. Als je de foto kunt verwijderen door je hand te bewegen, transformeer je een mens in een object.” Door er een spelletje van te maken moet het objectiveren van mensen dus tegengegaan worden… Lijkt tegenstrijdig. Hoe dan ook, het is in elk geval leuk dat je je droom vrouw of man wellicht al tegengekomen bent, nog voordat je degene ontmoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *