Hardware upgrade Nintendo Switch niet uitgesloten

Switch
De eerste Switch is nog niet in huis of er wordt al gepraat over een krachtigere versie.

Nog een kleine maand wachten en dan ligt de nieuwe Nintendo Switch in de winkels. Het apparaat onderscheidt zich onder meer door de mogelijkheid om via je tv te spelen of de controller als handheld te gebruiken. Net zoals vorige Nintendo-consoles is de grafische kracht van de Switch een punt van zorgen.

In een uitgebreid interview met Time blijkt dat Nintendo director Shinya Takahashi en Switch producer Yoshiaki Koizumi zeker niet uitsluiten dat er een krachtigere versie van het apparaat zal verschijnen:

“Whereas people who have been traditionally Nintendo handheld gamers, they may buy Nintendo Switch and then for example, if a new version were to come out later, then maybe they would decide to upgrade to that. Or, for example, because you can take the Joy-Con off the system, then I guess that leaves open the possibility of something else that might get attached. There’s obviously a lot of different developments that we could look at from that perspective as well.”

Daarmee lijkt Nintendo het pad van haar concurrenten te volgen, die ook hun console van een upgrade hebben voorzien (Xbox One S en Playstation 4 Pro). Beide producenten hopen echter dat de Switch zowel als console en als handheld gebruikt gaat worden, om zo het optimale uit het apparaat te halen.

We zijn benieuwd of de nieuwe console van Nintendo de hoge verwachtingen waar weet te maken. De Switch ligt vanaf 3 maart in de winkels voor 329 euro.

[gv data=”ZUDkrkykvZs”][/gv]

4 reacties

   • @turbobrick: Ja idd vreemd bezig zijn ze daar laatste jaren bij nitendo helaas.
    Het is wel een van mijn favoriete merken al was het om de jaren 80 , de 8 bit nitendo.
    Heb de voorloper nog gehad uit 1983 een CBS colleco vision, staat hier nog in de kast.
    Af en toe start ik hem nog op, zo leuk.

    • @bofkont: klopt, doe al een tijdje mee maar de laatste 10 jaar boeit Nintendo me met de dag minder.
     Af en toe een leuke Mario is niet genoeg, en 2x per 10 jaar een Zelda schiet niet op.
     De andere consoles hebben ook gave games en dat zijn niet alleen shooters en sportgames meer.
     Als de switch de WiiU achterna gaat dan hoop ik dat dit hun laaste console is. Kunnen ze zich beter focussen op de software op andere platformen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *