Harry Potter naar Nederlandse Netflix? Vergeet het maar

Harry Potter naar de Nederlandse Netflix? Vergeet het maar
Voorlopig zit het er niet in.

Eerder werd bekend dat vanaf 1 november Harry Potter naar Netflix gaat komen. Dit nieuws werd bekend voor abonnees in België en Frankrijk. Fans hoopten natuurlijk ook op een release in Nederland, maar helaas heeft Netflix Nederland slecht nieuws.

De Nederlandse tak van de Amerikaanse streamingdienst laat weten dat Harry Potter er niet aan zit te komen. Ook niet op de korte termijn. Door allerlei regeltjes verschilt het aanbod per land enorm. Hoewel Netflix Originals vaak wereldwijd beschikbaar zijn, moet content van derden aangekocht worden door het streamingsplatform. Dit gaat per land verschillend.

Het is jammer, want in principe betalen de Netflix-gebruikers over de hele wereld eenzelfde maandbedrag voor verschillende content. Het verschil is het grootste met de Verenigde Staten. In thuisland Amerika genieten abonnees van het grootste aanbod. Netflix heeft wel een aanvraagformulier voor films en series. Mocht je een leuke film of serie op het oog hebben, dan kun je deze aanbevelen bij het bedrijf. Bij voldoende animo kijkt Netflix vervolgens naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *