Hartaanval? Apple Watch kan je leven redden

Auteur: , 2 Reacties
Apple Watch kan je leven redden

Levensbelangrijk zo'n smartwatch.

Door de jaren heen zijn er veel opmerkelijke verhalen opgedoken over de Apple Watch. Voor sommigen blijkt de handige gadget veel meer dan een speeltje. In enkele unieke gevallen heeft het ook hun leven gered. 9to5Mac meldt dat de smartwatch vrij recent nog iemands leven heeft gered.

Scott Killian is een bijna vijftiger die allerlei tests heeft gedaan om te kijken hoe zijn gezondheid ervoor staat. Handig, want met zijn leeftijd duiken er bij sommigen wat nare kwaaltjes op. Hoewel de uitslagen positief waren, meldde zijn Apple Watch een tijdje daarna dat er iets vreemds gebeurde in zijn slaap.

De third-party app Heartwatch meldde op zijn smartwatch dat hij een verhoogde hartslag had. Bovendien had Killian al opgemerkt dat hij last had van zijn spijsvertering, wat erop duidde dat een potentiële hartaanval veel dichterbij was dan gewenst.

Nadat een eerste test niets liet zien, zagen de artsen na een bloedtest dat Killian een verhoogd enzyme dat aantoont dat een hartaanval heeft plaatsgevonden of plaats aan het vinden is. Aan 9to5Mac vertelt Killian dat de Apple Watch waarschijnlijk zijn leven heeft gered. Had de smartwatch hem niet wakker gemaakt, dan was hij waarschijnlijk gestorven in zijn slaap.2 reacties

Sorry, maar dit verhaal rammelt. Ten eerste: wie houdt er nou z’n horloge om in bed, en dan helemaal zo’n koelkast als zo’n smartwatch?

Daarnaast: je hebt last van een verhoogde bloeddruk, in combinatie met ‘last van de spijsvertering’ en de onder de streep wordt daarmee voldoende onderzoek gejustificeerd wat weer leidt tot de conclusie dat een “potentiële hartaanval dichtbij is geweest”. Man man man, dan mag ik de alarmdiensten óók wel gaan informeren voor de eerstvolgende keer dat ik ik stevig bord Chili con carne met een flinke scheut Tabasco heb genuttigd – dezelfde symptomen zullen mijn deel zijn en zonder iWatch ook waarneembaar. Gegarandeerd.
@rrrobert: Gewoon een leuke marketing truc verpakt in een zgn reallife story …
Van het design van dit overpriced ding zou je al een hartaanval krijgen, tenminste als je enige smaak hebt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).