Hashrate Bitcoin bijna hoger dan ooit ondanks dip

De hashrate van Bitcoin heeft na een gigantische dip door een massaal verbod het vizier gericht op een record.

Het verbod op het minen van Bitcoin in China was een potentieel desastreuze gebeurtenis voor de gehele cryptomarkt. Het merendeel van alle miners werd namelijk praktisch van de een op de andere dag offline gehaald door de verbanning. Dat zorgde voor een flinke dip in de hoeveelheid rekenkracht die geïnvesteerd werd in het minen van Bitcoin, de hashrate genoemd. Maar na die dip ziet het er weer goed uit; de hashrate voor de grootste cryptomunt is bijna hoger dan ooit.

Bitcoin hashrate gaat goed

Sinds de verbanning in China blijkt dat talloze andere bronnen de hashrate van de cryptomunt hebben bijgestaan. Op het moment van schrijven zitten we nog slechts 3,2% van de hoogste Bitcoin-hashrate ooit af. Dat record werd in mei van dit jaar gevestigd. Toen werd er een hashrate van ruim 197 exahash genoteerd. Nu is dat na een gigantische dip tot rond de 69 exahash weer helemaal terug geklommen naar ruim 191 exahash.

Kort door de bocht heeft Bitcoin dus een aanval van de grootste miner van de wereld doorstaan. China maakte de gemiddelde cryptoliefhebber met de verbanning even behoorlijk zenuwachtig, maar nu blijkt dat de munt binnen enkele maanden zich wist te herstellen.

De keerzijde hiervan is natuurlijk dat er weer net zoveel stroom nodig is voor Bitcoin als eerder dit jaar; de korte dip heeft ongetwijfeld veel klimaatbewuste mensen wat rust gebracht. Maar om het glas als halfvol te zien; China maakt zich niet zo’n zorgen over groene stroom, dus ook al is de hashrate van Bitcoin weer helemaal hersteld, de aanslag op het klimaat is vermoedelijk wel afgenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *