HBO: ‘Game of Thrones-piraterij is een compliment’

Emilia Clarke in Game of Thrones
Dat Game of Thrones weer terug is op de HBO-buis hoeven we u niet uit te leggen. U keek massaal naar de seizoensopening, en de torrents werden vervolgens in nog grotere getallen van het internet getrokken. HBO: “Toch een soort compliment.”

Deze uitspraak werd gedaan door Michael Lombardo, eindverantwoordelijke voor de programma-invulling van de betaalzender. Recent is bekend geworden dat Game of Thrones de meest gedownloade serie van 2012 is. Tegelijkertijd brak de dvd- en blu-ray-verkoop van seizoen twee alle records. Tim Kuik en consorten zullen het natuurlijk met klem ontkennen, maar de internetpopulariteit van de fantasieserie geeft de verkoop wel degelijk een boost.

Lombardo zegt dat het er gewoon bij hoort, als je succesvol bent:

“Ik zou dit eigenlijk niet moeten zeggen, maar het is een soort compliment. De vraag naar de serie is er, en het heeft zeker geen negatieve invloed gehad op de dvd-verkoop. Piraterij is iets dat samengaat met grootse successen op een betaalzender.”

HBO, dat de serie ook in Nederland uitzendt, blijft overigens wel fel tegenstander van de betaalde verkoop van illegale kopieën. Maar de meeste zorgen lijkt Lombardo zich te maken over de kwaliteit van de torrents. Niet alleen scriptschrijvers David Benioff en D.B. Weiss proberen de serie tot een episch verhaal te maken, het film- en montage werk is iedere aflevering weer verbluffend. Lombardo hoopt dan ook dat de serie tot zijn recht komt in het torrentcircuit.

Geen zorgen, Lombardo, deze 1080p-versie van Game of Thrones S03e01 is uitstekend.

[gv data=”HV_twflbzxc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *