Hdmyboy: speel je Game Boy-games in full hd op de TV

hdmyboy
Haarscherpe pixelgraphics in full hd, en je kunt er je klassieke Game Boy en al je oude spellen voor gebruiken. De (door Nederlanders bedachte) Hdmyboy is met gemak het ultieme hebbeding voor de retrogamer.

Alles wat je nodig hebt is je klassieke Game Boy uit 1989, een televisie en een zwik spellen. De Hdmyboy is dus in feite een upgrade voor een stukje techniek dat al jaren oud is. Je zult dus wel een beetje moeten sleutelen aan je klassieke game-apparaatje wil je hem werkende krijgen.

Adapter
De Hdmyboy dient namelijk tussen de voor- en achterkant van de Game Boy geplaatst te worden. Hierdoor breng je een adapter aan, die vervolgens met een hdmi-kabel aan je tv gehangen kan worden. Voordat je de gereedschapskoffer uit de schuur haalt: de installatie duurt tien minuten en je krijgt er een speciale schroevendraaier bij geleverd.

Hdmyboy

Daarna kun je klassieke games uit bijvoorbeeld de Zelda, Mega Man en Mario-series spelen. Volgens de twee uit Nederland afkomstige bedenkers levert hun uitvinding met een resolutie van 1920 bij 1080 en 1280 bij 720 pixels de beste resultaten op. Om het retro-feest compleet te maken krijg je ook een replica van de klassieke NES-controller bij de Hdmyboy geleverd, zodat je daar je spellen mee kunt spelen. Met een accuduur van 8 uur kun je in ieder geval heel wat uurtjes gamen.

Kickstarter
De Hdmyboy kun je op de Kickstarterpagina bestellen voor een early-bird prijs van 115 euro, die in april 2015 geleverd zal worden als het streefbedrag van 65.000 euro gehaald wordt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *