Headbones: koptelefoon die je oren vrij houdt

Auteur: , Geen reacties

Een koptelefoon die je oren niet afdekt, het bestaat.

Het Britse Damson Audio is naar Kickstarter getrokken om kapitaal op te halen voor de Headbones. Een inklapbare koptelefoon die werkt zonder oortjes om in je, eh, oren te stoppen. In plaats van kleine speakers maakt de Headbones gebruik van botgeleiding. Een techniek die we vaker zien bij audio-apparatuur (onder andere bij Glass). Door de Headbons op je slaapbeen te plaatsen worden er microtrillingen uitgezonden die in je binnenoor terechtkomen. Zo kun je dus naar muziek luisteren, terwijl je je oren open houdt voor andere geluiden. Er zit ook een kleine microfoon in om de Headbones als headset voor je telefoon te gebruiken.

De 80 gram wegende Headbones heeft een audiobereik van 20 Hz to 20 kHz. Hij is draadloos met muziekdragers te verbinden via bluetooth 3.0, tot op een afstand van 10 meter. Met de meegeleverde oordopjes kun je overigens alsnog buitengeluiden wegfilteren. De batterij (32 mAh) zorgt voor een speeltijd van 10 uur, of 12 dagen standby-tijd.

Op Kickstarter hopen ze £50.000 op te halen. Met nog 12 dagen te gaan is er al bijna £49.000 binnen. De Headbones zelf gaan straks £75, ofwel €94 kosten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).