Hearthstone: Gigantische uitbreiding nu live!

Auteur: , Geen reacties
Hearthstone krijgt weer 135 nieuw kaarten erbij!

Check hier wat Kobolds & Catacombs voor je in petto heeft.

Wie wel eens een bericht over Blizzard leest op Apparata weet wat een fan ik van de Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever ben. Wederom wordt bewezen waarom die gedachte terecht is, want Blizzard komt voor de derde (en laatste) kaar dit jaar met een gigantische content-update voor de epische kaartgame Hearthstone. Dit is wat er allemaal nieuw is.

Begin dit jaar kregen Hearthstone-fans de uitbreiding Journey to Un’Goro om van te genieten en een aantal maanden geleden werden er nog eens 135 nieuwe kaarten aan de game toegevoegd met de Knights of the Frozen Throne-kaartset. Nu zijn de afgelopen twee updates groots geweest en werden er een aantal nieuwe (zowel toffe als ietwat irritante) mechanieken toegevoegd. Kobolts & Catacombs lijkt de meest ingrijpende update tot nu toe te worden.

Ik ben nog niet klaar met werken, dus of deze update echt zo tof is kan ik je nog niet vertellen. Wel weet ik toevallig dat er een hele toffe nieuwe modus is toegevoegd. In de Dungeon Run bouw je een dek – vergelijkbaar met hoe je een dek bouwt in Arena – waarna je zo veel mogelijk potjes moet winnen tegen willekeurige computergestuurde tegenstanders. Deze uiteenlopende eindbazen worden steeds pittiger en hoe langer je het volhoudt, hoe beter de ‘loot’ (prijzen).

Daarnaast is er een nieuw soort spells toegevoegd voor Dungeon Runs. Deze passieve spells maken al je minions bijvoorbeeld 1 mana goedkoper, of maken spells van de tegenstander juist 1 mana duurder. Overigens zijn Dungeon Runs in tegenstelling tot Arena Runs gewoon gratis. Je hoeft dus geen ‘entree’ te betalen om een potje mee te mogen doen. Dat betekent waarschijnlijk ook dat de prijzen die je kunt verdienen niet gigantisch spectaculair zullen zijn. Tenzij je het wellicht heel lang overleeft.

Tot slot is de Recruit-mechaniek nieuw. Kaarten met deze power summonen (afhankelijk van de exacte stats) een minion. Dat wil zeggen dat je niet meer altijd bewust een minion op tafel legt, maar dat er toevallig (gratis) een hele handige minion kan worden ‘gerecruit’. Dit zal de manier waarop decks gebouwd worden aanzienlijk veranderen.

Heb jij Kobolts & Catacombs al gecheckt? Laat in de comments weten wat jij van de update vindt. Overigens lees je in dit artikel meer over de pijnlijke sneer die Blizzard aan EA uitdeelde ten tijden van de EA-gate. Ook deed de Amerikaanse studio begin vorige maand een groot aantal aankondigingen omtrent hun bestaande games. Lees hier wat er nu allemaal is toegevoegd aan games als Overwatch en StarCraft II.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).