Heb jij al storing op je tv door de uitrol van 4G?

GSM antenne
Telecombedrijven werken hard aan landelijke 4G dekking waarmee we supersnel kunnen internetten op onze smartphones. Maar niet iedereen is even gelukkig, want het 4G signaal kan zorgen voor storing op je tv.

Verschillende kabelbedrijven trekken opnieuw aan de bel nu het aantal locaties met 4G steeds verder uitbreidt. De frequenties die 4G gebruikt kunnen dezelfde zijn als bij sommige tv-zenders. Bijvoorbeeld in Harderwijk kan daardoor Nederland 1 HD storen en in Veendam wordt momenteel gewaarschuwd voor storingen bij de zenders Eurosport en BBC1.

Dit resulteert dan in blokkerig beeld of in gevallen helemaal geen beeld. Kabelbedrijven adviseren in zulke gevallen om de bekabeling in huis te vervangen door duurdere kwaliteitskabels die beter geïsoleerd zijn. Helaas is dat niet in alle huishoudens eenvoudig te realiseren zonder een verbouwing te organiseren.

Bekend probleem

Kabel- en telecombedrijven waren al voor de veiling van de 4G-frequenties in 2012 op de hoogte van de kans op storingen. Dit bleek indertijd uit een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken. Ook in het buitenland waren al vergelijkbare storingen bekend. De betrokken partijen sloten vervolgens een convenant met afspraken wat te doen in geval van storingen. Hoe meer mensen 4G gaan gebruiken, hoe groter de kans op storingen. De kabelaars denken daarom dat de storingen de komende jaren vaker zullen voorkomen en benadrukken het belang van goede coaxkabels. (via: nos.nl)

Nog geen reacties

    • @Emile_Benz: Als het om de dekking gaat, zitten er nog veel gaten in het 4G netwerk. Zelfs in de randstad heb je niet overal 4G. En als je thuis wel 4G ontvangst hebt, betekent dat overigens niet automatisch dat je er dus last van krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *