Hee student, wil je straks een baan? Ga apps ontwikkelen!

Blije gast
In Europa houden momenteel 1,8 miljoen mensen zich direct, dan wel indirect bezig met de ontwikkeling van apps. Een aantal dat volgens eurocommissaris Neelie Kroes in 2018 gegroeid kan zijn naar 4,8 miljoen banen. De app-industrie zou daarmee weleens een banenmotor van Europa kunnen worden.

Wordt er in Europa nu nog zo’n 17,5 miljard euro verdiend, in 2018 kan dat oplopen naar 63 miljard euro, zo blijkt uit een Europees onderzoek (pdf). Gezien de hoge jeugdwerkloosheid in Europa is dit een zonnig vooruitzicht, aldus Kroes.

Echter niet geheel vanzelf

Er zijn volgens de eurocommissaris nog wel wat horden te nemen:

“Alle apps en mobiele apparaten zijn afhankelijk van breedband-netwerken. Maar het Europese telecom-landschap is versnipperd en beperkt. Met armzalige draadloze verbindingsmogelijkheden, verbindingen waarmee je moeilijk de grens over kunt, apps en diensten die worden geblokkeerd of gesmoord door netwerk-operators en hoge kosten om je mobieltje in het buitenland te kunnen gebruiken. In de wereld van morgen, waarin zelfs auto’s online zijn en we voor onze gezondheid vertrouwen op apps, moeten deze problemen echt opgelost zijn.”

Het onderzoek wijst er verder op dat 38 procent van de app-ontwikkelaars in de EU moeite heeft om te concurreren met salarissen in de VS. Bovendien meent een derde van de ontwikkelaars dat opleidingen tot ontwikkelaar achterblijven. Dertig procent vindt dat beginnende app-ondernemers onvoldoende zakelijke ervaring hebben. Daar moet dus ook nog wel een slag gemaakt worden.

Tip voor de Apparata-lezende-student: aan de app-ontwikkeling. (via: nos)

Nog geen reacties

    • @JamesBond007: In het onderzoek worden apps in brede zin bedoeld. Dat moet je inderdaad niet enkel aan programmeren denken, maar ook het grafisch ontwerp, de marketing en het kan zelfs de telefoniste zijn bij een bedrijf die apps ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *