Heeft Dell stiekem de beste tablet ter wereld gemaakt?

Dell Venue 8 7840
Terwijl men deze week massaal naar Apple’s nieuwste producten keek, liet Michael Dell – CEO van het gelijknamige bedrijf – een bommetje in tabletland ontploffen. Maak kennis met de dunste tablet ter wereld. But wait, there’s more!

Op de Intel Developers Conference in San Francisco heeft Dell de Venue 8 7840 aangekondigd. Wat dit apparaat mist qua fatsoenlijke naam, wordt ruimschoots goedgemaakt door de hardware. De tablet is 6 millimeter dun, en stoot daarmee de Xperia Z2 (6,4mm) van de troon.

Het Android-toestel heeft een 8,4-inch OLED-display, een 2K resolutie (2560 bij 1600 pixels) en een pixeldichtheid van 359 ppi. Wat echter het meest opvalt is dat er naast de standaard 8 megapixel camera nog twee camera’s in de body zijn verwerkt. Deze camera’s bevatten Intels Realsense-technologie, waarmee 3d-effecten gecreëerd kunnen worden en diepte-informatie aan foto’s wordt toegevoegd. Daardoor kunnen foto’s achteraf worden scherpgesteld. Enigszins vergelijkbaar met de methode die Lytro voor haar camera’s gebruikt.

Met de software kan ook worden berekend hoe groot de afstand tussen twee verschillende objecten op een foto is. Onder de kap van de Venue 8 7840 (went de naam al?) ligt een Intel-processor met vier kernen, die zijn werk op een kloksnelheid van 2,33 GHz doet. Het opslaggeheugen bedraagt 32 GB. Rond kerst moet de Dell Venue 8 7840 in de winkels liggen. Er is nog geen prijs voor de tablet genoemd.

[gv data=”uJxBZfgkJLM”][/gv]

[lg_folder folder=”Dell/Venue_8_7840/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *