Heeft LG je batterijproblemen opgelost?

Swap
Wil je een mooie metalen telefoon? Dan zit je vast aan een ingebouwde batterij. Of toch niet?

Het lijkt erop dat LG een oplossing heeft bedacht voor het probleem van de niet verwisselbare batterij. Vroeger vond je het normaal dat de batterij van je telefoon makkelijk verwisseld kon worden. Maar sinds de iPhone en sinds iedereen die probeert na te maken is de verwisselbare batterij steeds minder normaal geworden. En eigenlijk is dat jammer, want wat is er handiger dan bij een lege batterij even over te schakelen op een vol exemplaar? Tuurlijk, er zijn nog steeds smartphones met losse batterijen, maar die zijn toch meestal nogal plastiekerig.

Met verwisselbare batterijen heb je in ieder geval geen gezeur met kabeltjes en hoesjes. Op Weibo is nu een foto opgedoken van wat lijkt op LG’s ‘hot swap’ batterij. Dat ding zou gaan in de nieuwe ‘Magic Slot’ van de LG G5. Een van de andere handigheidjes van zo’n slot is dat je ook nieuwe accessoires kunt toevoegen. Bijvoorbeeld eentje met een betere camera erin, of een met extra bedieningsknopjes.

En omdat LG gaat samenwerken met Bang & Olufsen kan je ook denken aan high-end geluidsoplossingen die je als extraatje aan je device hangt. Hoe dan ook, het is een interessant gerucht en we zullen het definitief weten tijdens het Mobile World Congress dat komende week is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *