Heeft Oppo dé oplossing voor die hatelijke notch? [video]

oppo-inscreen-camera-notch
Chinese telefoongigant heeft de vingerafdruksensor erg goed bestudeerd.

De meeste smartphonegebruikers hebben het liefst een zo groot mogelijk scherm in hun behuizing. Telefoonproducenten doen er dan ook alles aan om iedere inbreuk op het scherm, zoals omlijsting en kin, zo klein mogelijk te maken. Toch moeten zij aan de voorzijde ook de nodige technische voorzieningen kwijt. Al was het maar vanwege de selfiecamera. Hierop bedacht men de notch. Deze is echter verre van populair bij de klant (en bovendien vaak erg lelijk). Daarom verschenen er de meest bijzondere manieren om zonder notch toch de selfiecamera te gebruiken. schuifsystemen, pop-upvensters en zelfs gaten werden in de strijd gegooid, maar een echt antwoord leek er niet te zijn. Ook het Chinese Oppo was al langer bezig om de notch zo mooi mogelijk te integreren. Dat integreren heeft nu een nieuwe, letterlijke dimensie bereikt.

Deze recente teaser, die momenteel een hit is op Twitter en haar Chinese evenknie Weibo toont namelijk de beelden van een nieuwe smartphone met een bijzondere selfiecamera getoont. Oppo heeft daarbij goed naar de vingerafdruksensor gekeken. De vingerafdruksensor was eerst te vinden op de voor- of achterkant van iedere telefoon, totdat de techniek het mogelijk maakte deze te integreren. Inmiddels is een geïntegreerde vingerafdruksensor voor veel fabrikanten standaard.

Nu heeft Oppo klaarblijkelijk ook de selfiecamera in het display kunnen verwerken. Het resultaat ziet er erg veelbelovend uit.

De vice-president van Oppo die dit filmpje op zijn Weibo-account deelde verklaarde daarbij, vrij vertaald, dat het moeilijk is om de kwaliteit van deze camera net zo goed te krijgen als de kwaliteit die reguliere selfiecamera’s kunnen leveren. Hij ziet dit dan ook als een waardige eerste stap op weg naar een geïntegreerde kwaliteitscamera.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste smartphone met in-display selfiecamera op de markt komt. Zou dit dé oplossing voor de notch zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *