Heeft Rockstar voor het eerst iets ‘bevestigd’ over GTA 6? [video]

grand-theft-auto-gta-6-project-americas
Dataminers doen een opvallende ontdekking die aansluit bij eerdere ontwikkelingen.

In maart 2018 verscheen er op Youtube-kanaal ‘The Know’ een update over Grand Theft Auto 6. De video, die je hierna kunt zien, is gebaseerd op de mededelingen van een anonieme insider. In de video vertelt men een aantal bijzonderheden. Een van die bijzonderheden is dat Grand Theft Auto 6 de codenaam ‘Project Americas’ zou hebben bij haar ontwikkelaars. De bijdrage zorgde voor erg veel discussie en lange tijd dacht men dat The Know vakkundig op het verkeerde been was gezet.

Inmiddels zijn er al meer geruchten over Grand Theft Auto 6. Een van die geruchten is gebaseerd op de codes in een ander spel. Ontwikkelaar Rockstar staat er namelijk om bekend dat zij stukken code van spellen die in ontwikkeling zijn testen in codes van spellen die al wel worden uitgebracht. Zo ontdekten dataminers eerder in de code van het recent uitgebrachte Red Dead Redemption 2 een aantal auto’s en vlaggen die bestemd zouden zijn voor GTA 6. Dataminers houden sindsdien de codes sterk in de gaten en daar viel hen iets bijzonders op.

Tes2 laat in een (inmiddels verwijderde) tweet weten dat er in de code van RDR2 een bestand met de naam “MISC AMERICAS SCRIPT STATS” is gevonden. Nog opvallender is dat Redstar de naam in die file nadien gewijzigd heeft in “MISC SCRIPT STATS” met nieuwe updates. Aangezien het volgens deze dataminer erg ongebruikelijk is dat een ontwikkelaar de namen van dergelijke files verandert ziet men hierin een bevestiging dat Rockstar iets heeft prijs gegeven dat niet de bedoeling was.

Dit verhaal sluit bovendien bijzonder goed aan bij de eerder zo verguisde video van The Know. Zou die insider dan toch meer weten?

[gv data=”AYqmedgub8s”][/gv]

Een ander gerucht dat men in de video vertelt, namelijk dat je tussen de twee Amerika’s zou kunnen bewegen, lijkt weer goed mogelijk in combinatie met de snelle nieuwe consoles van PlayStation en Xbox die eraan komen. Uiteraard zou het opduiken van het prototype van de vrouwelijke hoofdrolspeelster nog meer waarde geven aan hetgeen in de video gedeeld wordt. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

2 reacties

  • @toyotafortuner: Deze keer graag IETS meer dan een missie met keiharde limieten.

   Doe maar weer zoals GTA San Andreas waarbij je in principe 4 grote stukken land had.
   Grootste nadeel van GTA V (Online) is die enkele stad onderin de map. Iedereen zit daar op elkaar gedrukt.
   Een tweedde stad in het noorden (king of the north!) Had het speelveld een stuk breder gemaakt, Meer reden om naar het noorden af te reizen. Nu vind je daar een woestijn en een kale berg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *