Heeft Sony stilletjes PS2-emulatie gelanceerd? [video]

Star Wars Racer Revenge
Wie de PS4 Star Wars bundle aanschaft (console in combinatie met de nieuwste Star Wars game Battlefront) krijgt daar maar liefst vier klassieke Star Wars games bij.

Zonder enige tamtam heeft Sony PS2-emulatie voor de PS 4 gelanceerd. De Star Wars Battlefront-bundle wordt geleverd met een exclusieve, enkele downloadcode, waarmee Star Wars: Bounty Hunter, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars Racer: Revenge en Super Star Wars kunnen worden binnengehaald. Al deze games zouden werken via emulatie, wat blijkt uit details: zo zijn alle games gewoon nog voorzien van een PS2-logo en zijn de select- en startknoppen gemapt aan het touchpad van de DualShock 4 controller, wat zonder emulatie niet mogelijk zou zijn (de games zijn van Lucas Arts, die als third party developer geen toegang heeft tot de controller).

Nu de mogelijkheid om klassieke games te downloaden en te spelen via emulatie is toegevoegd aan de PS4, is het afwachten welke games er nog meer allemaal op deze manier beschikbaar komen. Het roept ook de vraag op of men misschien snel heeft gehandeld vanwege de recente toevoeging van ‘backwards compatibility’ op de Xbox One.

Bekijk een video waarin een en ander wordt gedemonstreerd:

[gv data=”vA6TdEstNUg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *