Hèhè, dashcams gaan eindelijk HD

Hèhè, dashcams gaan eindelijk HD
Terwijl de camera achter de voorruit in steeds grotere getallen voorkomt, wordt ook de kwaliteit verder omhoog geschroefd.

Het wijdverspreide fenomeen van de dashcam – vooral in Rusland populair om jezelf te beschermen tegen verzekeringsscammers en corrupte fuckers – is niet meer weg te denken van het internet. De meest hilarische of verontrustende beelden uit het verkeer gaat dikwijls viral, en onze collega’s van Autoblog & Autojunk zijn nooit te beroerd om de beste daarvan uit te lichten. Binnenkort zelfs in betere kwaliteit!

Op de Taiwanese techbeurs Computex werd door talloze merken een nieuwe generatie dashcams voorgesteld. Uiteraard bijna allemaal in 720p of 1080p. Een vooruitgang, want de meeste dashcamfimpjes die we nu op ons netvlies krijgen zijn doorgaans in het standaard 480-formaat geschoten.

Naast een betere filmkwaliteit, worden er ook steeds betere functies ingebouwd, zoals de mogelijkheid om in het donker beelden duidelijk te kunnen vastleggen. En qua aanschafprijs zijn de meesten helemaal een lachertje. Op Computex waren er volgens Networkworld al een aantal modellen onder de 50 dollar, oftewel 38 euro.

In ander nieuws: Conan heeft recentelijk ook een dashcam genomen.

5 reacties

  1. Dan kan je wel een 1080P cam hebben maar dan moet je internet verbinding het ook aan kunnen om 1080P op de tube’s te zetten. En aangezien de meeste russen volgens mij een internet verbinding hebben die nog langzamer is dan de gemiddelde lada.
    Vermoed ik dat heel veel filmpjes gewoon op 480P worden geüpload.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *