Hehe, Podcasts komen naar Google Play Music

Hoi Adam Curry
Opeens zijn ze er weer: Podcasts. En ze zitten niet meer gevangen op je iPod.

Ergens honderdduizend jaar geleden bedacht iemand dat het leuk zou zijn om een radioprogramma in te spreken en dan op internet te plaatsen. Sommigen zeggen dat het Adam Curry was, anderen vinden van niet. Hoe dan ook. Podcasts kwamen en gingen en toen werd het stil. OK, DJs en een excentriek magazine maakten ook nog Podcasts, maar jij luisterde er sowieso niet naar.

En toen waren ze ineens terug. Ongeveer een jaar geleden begon de revival van de Podcast. Niemand weet waarom, maar ineens werd het tof om weer tegen een microfoon te praten en niet tegen een camera. Anyway, de luisterdingetejs waren er weer, maar het was toch een beetje een elitair Appledingetje. Het gepeupel met Android en een voorliefde voor Googlespullen die hadden het moeilijk. Tot vandaag.

Want enkele minuten geleden kondigde Google aan dat Google Play Music nu ook geschikt is gemaakt voor Podcast. Om het toch nog een beetje elitair te houden heeft Google het voorlopig allen op het web beschikbaar gemaakt. Of voor de mazzelaars met Android, die zich in de VS of Canada bevinden.

Helaas heeft Google ons nog niet laten weten wanneer ze naar Nederland komen met de update. Maar gezien de tijd die er tussen de aankondiging en de realisatie zat – ruim een half jaar – denken we dat het niet morgen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *