Helaas: Pokéballen gooien op het spoor is voorbij

Auteur: , Geen reacties
Pokemon Go

Eerst het pornoverbod in de McDonalds, nu een einde aan Pokémon catchen op de rails, waar gaat het heen met de wereld?

Nog even en je mag echt helemaal niets meer.

Hoewel Niantic eerder liet weten dat het laten verwijderen van Pokéstops niet mogelijk is, komt het nu toch tegemoet aan klachen van ProRail, dat vorige week al waarschuwde tegen het vangen van Pokémon op de treinrails (daar rijden treinen). Verschillende treinen zouden ook al langzamer hebben moeten rijden vanwege het spel (want er liepen spelers op de rails).

In plaats van alleen gebruikers te waarschuwen besloot ProRail voor de verandering eens ProActief op te treden en Pokémon Go producent Niantic aan te schrijven met het verzoek Pokéstops en gyms te verwijderen rond het spoor. In eerste instantie zei de gameproducent dat ProRail zelf kon aangeven welke plekken het verwijderd zou willen zien. Maar ProRail, de exploitant van het spoorwegnet dus, vond de dienstverlening hier ontoereikend:

“Dat is de wereld op zijn kop. We beheren 7.000 kilometer spoor in Nederland. Zij starten dit spel, dit is hun verantwoordelijkheid.”

Het ingrijpen van Niantic heeft er ook toe geleid dat er op station Utrecht Centraal geen Pokéstops en gyms meer zijn.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).