Helaas: vingerafdrukscanner op display laat op zich wachten

Vingerafdrukscanner in scherm bij toekomstige iPhone
Een echte doorbraak lijkt er nu niet in te zitten.

Eerder dit jaar hadden we nog goede hoop dat we in 2017 eindelijk een smartphone met vingerafdrukscanner te krijgen die zich in het scherm bevindt, waardoor er geen fysieke knop meer nodig is. Nu het einde van het jaar alweer in zicht komt en de komende vlaggenschepen naar verluidt niet over deze techniek beschikken, zullen we nog geduld moeten hebben.

ETnews meldt dat het zeker nog een jaar gaat duren voordat we deze technologie op onze smartphones meegeleverd krijgen. Betrouwbare bronnen binnen Apple en Samsung hebben namelijk al lang de hoop opgegeven voor dit jaar. In tegenstelling tot andere fabrikanten waren ze altijd van mening dat de vingerafdrukscanner zich aan de voorkant moest begeven.

Tenminste, totdat er helemaal geen knop meer voor nodig moest zijn. Gericht op een randloos design zijn beide fabrikanten aan de slag gegaan met dit idee, maar Samsung ondervond dat een randloos design en een vernieuwde vingerafdrukscanner te veel tijd kostte en er simpelweg nog niet klaar voor was. Daarom plaatste Samsung de scanner last minute op de achterkant.

Apple daarentegen had veel langer de tijd om haar iPhone te fabriceren met een on screen vingerafdrukscanner, maar ook daar verliep het proces moeizaam. Volgens de anonieme bron beschikken de nieuwe iPhones over een metalen achterkant die nodig is voor 3D Touch, maar maakt dit tegelijkertijd de implementatie van een on screen vingerafdrukscanner onmogelijk.

[gv data=”zAp7nhUUOJE”][/gv]

Kortom, zelfs de twee grootste fabrikanten hebben nog steeds niet uitgevogeld hoe deze nieuwe technologie geïmplementeerd moet worden. Het Chinese bedrijf Vivo heeft al een demo getoond van deze technologie, maar ook hiervan wordt verwacht dat men pas in 2018 de feature in haar smartphones gaat plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *