Kinder-programmeerboek is een gigantische Kickstarter hit

Programmeer-boek voor kinderen is enorm gewild
Hello Ruby leert kinderen programmeren en heeft haar Kickstarter-doel van 10.000 dollar met een kleine 300.000 dollar al bijna dertig keer voorbijgestreefd.

Het kinderboek is geschreven door Linda Liukas, een PR-manager voor Codecompany. Dit bedrijf zet zich in als educatie-platform om programmeren begrijpelijk te maken voor een breed publiek. In haar boek ‘Hello Ruby’ gaat ze een stapje verder. Dit boek leert kinderen op een speelse en vooral visuele manier de basisprincipes van programmeren.

Ruby is een jong meisje dat allerlei avonturen meemaakt. Tijdens haar avonturen komt ze verschillende vriendjes tegen. Een pinguin, een vos en een groene robot. Ook bezoekt ze kastelen, gemaakt van windows. Enfin, je krijgt al snel een idee van de metaforen.

Het succes van dit Kickstarter-project had niemand durven dromen. In de eerste 24 uur werd er al 100.000 dollar opgehaald. Voor 40 dollar kun je het project steunen en krijg je een hardcover-exemplaar van het boek. Enkel een donatie aan het project geven kan vanaf 1 dollar.

[gv data=”sy7V6pFtTLA”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Op zich een mooi initiatief natuurlijk. Hopelijk voegen ze er ook nog een paar modules aan toe die aantonen hoe de logica van programmeren ook toepasbaar is op de menselijke psyche en daardoor ook het beheersen van driften en emoties. Maar dat zal wel weer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *