Help! De dokter is slordig

Auteur: , Geen reacties
Zwangere vrouw met een tablet in haar hand

Dat dokters vaak onleesbare recepten uitschrijven is bekend, maar dat huisartsen een loopje nemen met onze veiligheid is nieuw.

En dan gaat het vooral om onze digitale veiligheid. Online inschrijven is de achilleshiel van veel dokterspraktijken. Bij bijna één op de drie dokterspraktijken waar het mogelijk is om je online in te schrijven of een herhaalrecept aan te vragen, worden je gegevens niet beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws onder ruim driehonderd dokterspraktijken. Bij de 197 praktijken waar je jezelf online kunt inschrijven of een herhaalrecept kunt aanvragen, werd in 29,3 procent van de gevallen geen gebruik gemaakt van een https-verbinding bij het versturen van medische gegevens. Best onhandig als jij zwanger bent, maar dat nog niet aan de buitenwereld bekend wil maken…

Als je naar de dokter gaat, zorg dan wel dat van te voren even goed zoekt naar je aandoening. Je hoeft immers steeds minder bang te zijn voor onjuiste gegevens in Google.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).