Help: De goede films verdwijnen van Netflix

Netflix

Netflix is niet meer de schier oneindige bron van steengoede films…

We zijn het langzaam gewend. Het aanbod van Netflix is nogal aan verandering onderhevig. Films en series kunnen zo maar ineens verdwijnen uit de catalogus van het Amerikaanse bedrijf.

De Streaming Observer houdt het aanbod van Netflix bijzonder goed in de gaten. De website ontdekte dat nog maar 31 films van de IMDB top 250 beste films allertijden op Netflix te streamen zijn. Zo is Silence of the Lambs in Nederland niet meer te vinden, The Shawshank Redemption in Amerika niet, maar in Nederland juist weer wel.

Is dat erg? Ja toch wel. Je neemt een abonnement in de veronderstelling dat er goede films te vinden zijn. Als je dan zo’n film wilt bekijken, blijkt ie ineens niet meer te vinden. Bekendste voorbeeld is natuurlijk Frozen. Hele volksstammen kwamen in opstand toen bleek dat deze Disney-klassieker verwijderd was.

Per land sluit Netflix rechtendeals. En die deals hebben meestal een looptijd van een paar jaar. Als er in een land andere concurrenten meer betalen, dan kan het zo maar gebeuren dat films niet in Netflix te zien zijn. Zo zou Amazon nu al bezig zijn om van Nederlandse films rechten te kopen.

Aan de andere kant ontwikkelt Netflix steeds vaker eigen series.

2 reacties

  1. Het motto is met Netflix altijd nog hetzelfde geweest: niet gericht gaan zoeken naar iets dat je wilt zien, maar bladeren in het aanbod tot je iets leuks gevonden hebt.

    Als je gericht gaat zoeken merk je iedere keer weer hoeveel films en series er niet in hun aanbod opgenomen zijn.

  2. De film industrie snapt er nog steeds geen zak van. Exclusief aanbieden van content werkt downloaden/torrenten alleen maar in de hand. Mensen willen 1 dienst waar ze alles mee kunnen kijken, maar gaan niet voor 1 of 2 series een abbo ergens anders nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *