HEMA wil je goedkope telefoons & tablets aansmeren


Tussen het badtextiel, het keukengerei en de fietsbanden vind je binnenkort een assortiment aan telefoons en tablets. Net als de Aldi begint ook de HEMA met het aanbieden van eigen hardware.

De telefoons en tablets – voorlopig beperkt tot vier modellen – worden onder het eigen HEMA-label aan de man gebracht, maar geproduceerd door een derde partij. HEMA wil niet zeggen wie dat is. Wel weten we dat ze zich op de onderkant van de markt richten, gezien de prijzen en specificaties. De Android-telefoons worden standaard met een tweetal HEMA-apps geleverd en een eigen fotoservice-app.

Er komen twee Android-telefoons. De goedkoopste is de 100 euro kostende H3 (hierboven afgebeeld), met een 4,5 inch display (960×540 pixels) en een weinig indrukwekkende Mediatek-processor met vier kernen, ondersteund door 512 MB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 4 GB en foto’s schieten gaat met een 4 megapixel camera. Matige specs, voor een mals prijsje.

HEMA H5
HEMA H5
Iets daarboven wordt de H5 gepositioneerd. Deze gaat 160 euro kosten en heeft een 5-inch scherm (1280×720 pixels), 1 GB aan werkgeheugen, 32 GB opslagruimte en een 8 megapixel camera. De accucapaciteit bedraagt 2100 mAh en ook dit toestel draait op een 1,3 GHz quadcore Mediatek processor.

HEMA H8 tablet
HEMA H8 tablet
De goedkoopste tablet gaat 125 euro kosten, waarmee het duidelijk wordt dat de HEMA zich ook hier op de onderkant van de markt richt. Net zoals de Aldi dat doet met Wolfgang-hardware. De H8 tablet heeft een 8 inch scherm met 1280 x 800 pixels, 1 GB werkgeheugen en 8 GB aan opslagruimte, uitbreidbaar met een micro-SD-kaart. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh en de tablet meet 208 x 125 millimeter, met een dikte van 11 millimeter. Aan de voor- en achterkant zijn respectievelijk een 2 en 5 megapixel camera geplaatst.

HEMA H10 tablet
HEMA H10 tablet
De tablettopper wordt voorlopig de HEMA H10. Met een 10 inch scherm met 1280 x 800 pixels, 1 GB werkgeheugen, 8 GB opslag, een 5 megapixel-camera en een 6.000 mAh accu. Hij is aan de forse kant (13 millimeter) en ligt vanaf begin december voor 159 euro in de schappen.

Nog geen reacties

    • @mazdarx8: tsja, het noemen van feiten, op selectieve basis, is subjectief. Maar hij kan wel een maatje gebruiken, want serieus nemen doe ik het al lang niet meer. Lees eens wat hij schrijft in eerdere berichten en trek dan je conclusie. iPhone hier Apple daar, het lijkt verdacht veel op reclame maken.

     • @lariekoek: Typische reacties voor iemand die post via een iPad…

      Ja ik was selectief, maar dat deed ik expres omdat de mediatek soc als ‘weinig indrukwekkend’ wordt omschreven. Nu is dat een feit, maar waarom niet dat stukje denigrerende tekst weglaten? Het is immers een low-budget apparaat, daar zijn de specificaties en de prijs naar. Snap echt niet waarom die sneer nodig is, en dan ga ik niet met psychologische termen gooien om iemand persoonlijk aan te vallen omdat iemand vergezochte kritiek op iets levert.

      Maar goed ik zeg wat over Apple en dan is het hek meteen van de dam…

      Ga gewoon lekker buiten spelen als je geen goed tegenargument kan leveren. Maar dat is ook weer iets typisch voor iemand die van een iDevice af reageert…

     • @frietjemet: Goed ik vind het de moeite niet waard, maar wel mooi om te horen dat je terug hebt kunnen zoeken dat ik een iPad heb? Nuttige besteding van je tijd ( kuch stalking uche ). Maar hey goede ideeën heb je wel, ben nu buitenspelen, heerlijk, frisse lucht, goed voor een heldere kijk op de wereld.
      En niet boos worden hoor als je subjectieve dingetjes zegt, kun je ook reacties verwachten heh. Maar mijn energie is het niet waard om ruzie te gaan zoeken met iemand, dus wens je suc6 met je carrière bij het Apple promoteam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *