Hero Keyboard: wie durft met dit toetsenbord aan de slag?

Hero Keyboard
Vergeet alles wat je dacht te weten over toetsenborden, en maak kennis met Hero Keyboard.

Het Hero Keyboard van ontwikkelaar Corey Stone – vooralsnog alleen uitgebracht voor iOS – heeft de knoppen niet meer in rechte rijen staan. Ze zijn namelijk verdeeld over een aantal cirkels, waarbij de meestgebruikte toetsen bij elkaar zijn gezet. Hoe meer een toets gebruikt, wordt, des te verder hij naar binnen is geplaatst.

De redenering hierachter is dat je vingers gemiddeld genomen minder afstand hoeven af te leggen tussen de toetsen bij het typen. Bij het typen van een volledige tweet (140 karakters) zou je volgens de makers een meter minder afleggen. Ook worden letters in het midden groter weergegeven dan die aan de buitenzijde, om de kans op typos te verminderen. Helemaal in het midden is de spatieknop geplaatst.

Hero Keyboard

Dus wil je een keer iets anders dan een QWERTY-toetsenbord? Dan zou je er eens €0,99 aan uit kunnen geven, maar we vragen ons af of het je daadwerkelijk sneller laat typen. Gelukkig zijn er genoeg betere alternatieven voor het standaard iOS-toetsenbord, zoals Path, SwiftKey en Swype.

Lees ook: dit zijn de meest gebruikte toetsen op een keyboard.

3 reacties

  1. Leuk, maar dit is volledig op engels ingericht. Zou je er fatsoenlijk nederlands mee willen typen dan moet je de indeling opnieuw ontwerpen. En als je dan engels en nederlands wilt typen dan is het al helemaal nutteloos. Doe mij maar gewoon qwerty zonder voorspellings en autocorrect onzin, dan typ ik het snelst.

  2. Dit zal zeker en vast sneller zijn. Azerty en qwerty zijn in feite gemaakt om traag te werken. Er bestaan reeds andere varianten van toetsenborden, maar de mensch is een conservatief dier, dus die breken niet door. Ik verwacht niet dat dit het beter zal doen, hoewel er in combinatie met een smartphone zeker een niche van gegadigden zal zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *