Het 8-bit nieuwsoverzicht van dinsdag [22 juli, 2014]

Het 8-bit nieuwsoverzicht van dinsdag [22 juli, 2014]
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Netflix heeft 50 miljoen gebruikers, zo blijkt uit de vannacht gepubliceerde kwartaalcijfers. De omzet steeg naar 1,34 miljard dollar terwijl de winst uitkwam op 71 miljoen. Dat was een jaar geleden nog 29,5 miljoen. Daarnaast maakte de streaming videodienst bekend dat ze in september uitbreiden naar België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg.
  • Philips dimt de activiteiten op de verlichtingsafdeling, meldt het FD. Spaar- en halogeenlampen verkopen minder goed dan voorheen. In het eerste kwartaal daalde dit met 11 procent, het tweede kwartaal kromp het nog eens 13 procent. In de komende maanden gaat Philips in gesprek met vakbonden en werknemers over het afslanken of sluiten van fabrieken.
  • De Wall Street Journal, de krant die qua Apple-geruchten doorgaans goed zit vanwege de korte lijnen met Cupertino, meldt het nu ook: Apple heeft 70 tot 80 miljoen exemplaren van de iPhone 6 besteld bij toeleveranciers, in de schermformaten 4,7- en 5,5-inch. Een dergelijke order toont vooral aan dat Apple van mening is dat de iPhone 6 het grootste verkoopsucces uit de iGeschiedenis moet worden. Niet eerder werden er van tevoren zoveel iPhones besteld.
  • In een recent Dota 2-toernooi van Esports ging de winnaar met 5.028.308 dollar naar huis. Het winnende team uit China (Team Newbee) mag de prijs verdelen over 5 spelers en hun coaches. Het verliezende team (Vici Gaming) ging met 1,5 miljoen naar huis. Het was de grootste prijzenpot ooit uit de geschiedenis van Esports.
  • Yahoo heeft advertentieplatform Flurry gekocht. voor hoeveel is niet bekend gemaakt, maar het gaat om enkele honderden miljoenen. Flurry verzorgt voornamelijk mobiele en app-advertenties. Daarnaast analyseert het 500.000 apps. Het past wel in Yahoo’s strategie om een grote speler op de mobiele markt te worden, na de eerdere overname van Summly.
  • De privacygaranderende Blackphone zou bij KPN in de schapen komen te liggen, maar de telefoon is uitgesteld tot minimaal eind dit jaar. KPN zegt meer tijd nodig te hebben om de telefoon te testen op het netwerk.
  • Wie heeft de snelst groeiende vloot aan militaire drones? Niet Amerika. Ook niet Israël. Nee, het is Japan.
  • De online boekenwinkel Tom Kabinet mag van de rechter tweedehands e-books blijven verkopen. Dat besloot de rechtbank van Amsterdam maandag. Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) probeerde eiste een verbod op de verkoop van tweedehands e-books door Tom Kabinet. De uitgevers zijn van mening dat Tom Kabinet inbreuk op de auteursrechten van de bij hun aangesloten schrijvers maakt. De rechter vond van niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *