Het 8-bit nieuwsoverzicht van dinsdag [5 augustus, 2014]

iPhone 6
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Philips werkt samen met Accenture aan een systeem waarmee mensen met de spierziekte ALS gadgets met hersengolven kunnen besturen. Via een Emotiv Insight Brainware-headset wordt hersenactiviteit gemeten en speciale software kan dit omzetten naar acties.
  • De productie van saffieren onderdelen voor de iPhone 6 gaat bijna van start, dat blijkt uit cijfers van GT Advanced Technologies, het bedrijf in Arizona dat de onderdelen voor Apple gaat maken. Hoewel de naam iPhone 6 niet met naam en toenaam wordt genoemd, meldt het bedrijf wel dat ze klaar zijn voor massaproductie van saffierglas. En laat Apple nou net de enige afnemer zijn van het bedrijf. Vermoedelijk gaat het om het saffieren scherm van de iPhone 6. HIER aan een krastest onderworpen.
  • LinkedIn werd er van beschuldigd dat ze niet alle uren aan werknemers zouden hebben uitbetaald. Het bedrijf is daarom veroordeeld tot het betalen van $3,3 miljoen aan onbetaalde lonen en $2,5 miljoen aan schadevergoeding. Het geld komt terecht bij 359 voormalige werknemers.
  • Een 26-jarige Amerikaan is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Twee keer met een laser op een politiehelikopter schijnen wordt namelijk hard aangepakt in de VS.
  • SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, gaat een nieuw lanceerplatform bouwen. Het komt in Brownsville, Texas te staan, vlakbij de Mexicaanse grens. De staat zal $15,3 miljoen meebetalen aan het project.
  • Het besturingssysteem van de Apple TV krijgt een make-over, dat valt op te maken uit een bèta van de nieuwe software. Het design van de iconen en het lettertype komt nu meer overeen met iOS 7 en 8.
  • Microsoft laat weten dat de witte versie van de Xbox One in de winkels wordt gelegd. De console is vanaf eind oktober als bundel met het spel Sunset Overdrive te verkrijgen. Prijzen zijn nog niet bekend. De reguliere Xbox One is vanaf 5 september te krijgen in Nederland.
  • De hacktivisten van Anonymous laten weer van zich horen. Onder de noemer ‘OpSaveGaza’ wordt geprotesteerd tegen de acties in Gaza, waarbij al meer dan 1800 doden zijn gevallen. Middels DDoS-aanvallen hebben ze honderden websites van de Israëlische regering (tijdelijk) offline gehaald.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *