Het 8-bit nieuwsoverzicht van donderdag [31 juli, 2014]

Bittorent Bleep
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

 • De top van Samsung moet de komende maanden op een houtje bijten. De Koreanen haalden in het tweede kwartaal van 2014 4,5 miljard euro op, maar dat is bijna twintig procent minder dan een jaar geleden. Pijnlijk, gezien de release van Samsungs topmodel, de Galaxy S5. Het bedrijf noemt de verzadiging van de markt voor smartphones en tablets als belangrijkste oorzaak.
 • De smartphonemarkt mag dan verzadigd zijn, de opmars van Android is nog altijd niet te stuiten. Het mobiele besturingssysteem van Google draait op 85 procent van alle smartphones die in Q2 verkocht werden, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. Ter vergelijking: iOS haalt krap 12 procent, terwijl Windows Phone onder de 3 procent blijft steken.
 • Als Amerikanen je kunnen aanklagen, zoek dan maar vast dekking. De Amerikaanse Meryem Ali klaagt zowel Facebook als haar ex aan. Hij plaatste namelijk gephotoshopte naaktfoto’s op het sociale medium en daar bleek mevrouw niet zo blij mee. Zij eist dan ook een schadevergoeding van 123 (!) miljoen euro, schrijft Texas Lawyer.
 • Freedompop komt binnenkort mogelijk ook naar Nederland. De gratis provider laat je in België al bellen, sms’en en internetten in ruil voor het bekijken van advertenties en laat aan de Telegraaf weten dat ook in ons land te willen gaan doen. Hoe het Amerikaanse Freedompop precies werkt, lees je hier terug.
 • Bittorent introduceert zijn eigen, veilige chat- en beldienst: Bleep. De dienst maakt gebruik van de bittorent-technologie, waardoor er zonder tussenkomst van servers gecommuniceerd wordt. Je hebt vooralsnog wel een invite nodig om de NSA buiten de deur te houden tijdens je gevoelige telefoongesprekken of chatsessies, dus het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben.
 • Apple gaat met de bezem door het personeelsbestand van Beats, zo weet 9to5Mac. Werk je op de afdelingen financiën, personeelsbeleid of klantenservice, dan kun je binnenkort rekenen op een slechtnieuwsgesprek. Die afdelingen zijn na de overname namelijk overbodig. De designers en ontwikkelaars van Beats blijven wel binnenboord.
 • Snapchat ziet niet alleen zijn populariteit, maar ook zijn waarde met de dag groeien. Facebook probeerde de app vorig jaar nog over te nemen voor 3 miljard dollar, maar dat blijkt wisselgeld voor het bedrijf achter Snapchat. Zij hopen nu namelijk liefst 10 miljard dollar op te halen bij investeerders, waaronder het Chinese Alibaba.
 • BlackBerry is per direct verantwoordelijk voor de beveiliging van de telefoon van Angela Merkel. Het techbedrijf neemt namelijk SecuSmart over, een bedrijf dat zich richt op het beveiligen van telefonische communicatie. In die hoedanigheid waren zij ook verantwoordelijk voor de telefoon van de Duitse bondskanselier. Dat is niet direct de beste reclame, aangezien zij veelvuldig afgeluisterd werd door de NSA. Dat kon BlackBerry klaarblijkelijk niet op andere gedachten brengen.

Nog geen reacties

 1. Grappig die laatste zin, kon je het niet laten om toch nog iets negatiefs over Blackberry te zeggen? Het klopt ook nog eens niet. Merkel is juist van iPhone naar BlackBerry overgestapt toen bekend werd dat ze werd afgeluisterd. Voortaan beter je huiswerk doen. Voor mij is het al te laat: ik zeg dag tegen deze amateuristische website.

  • @mazda6: Ik hoor graag waar je die info vandaan hebt. Voor zover ik weet gebruikte Merkel hiervoor een Nokia, beveiligd door SecuSmart. Dat toestel werd alsnog afgetapt door de NSA en daarna is ze overgestapt naar Blackberry, ook beveiligd door SecuSmart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *