Het 8-bit nieuwsoverzicht van donderdag [7 augustus, 2014]

lawsuit-facebook
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Zodra Google een bedrijf overneemt, veranderen er zaken. Streamingdienst Twitch is hierop geen uitzondering. Nieuwe regels zorgen ervoor dat het gebruik van muziek aan banden wordt gelegd. Als je tijdens jouw gameplayvideo op de achtergrond een nummer opzet, is de kans groot dat de audio video achteraf wordt weggehaald. Dit geldt dus niet voor live uitzendingen, maar voor de opgeslagen video’s op de website van Twitch.
  • Alles is goed gegaan met ruimtesonde Rosetta. Gisteren werd ze na een ruimtereis van tien jaar in een baan om een komeet gebracht, een handeling die nog nooit uitgevoerd is in de ruimtevaart. Door de scans die Rosetta op dit moment aan het uitvoeren is, hopen onderzoekers meer te weten te komen over het ontstaan van het zonnestelsel (en dus de aarde). Nu is het wachten tot november, dan wordt er een onbemande verkenner op de komeet geplaatst. Dit is ook nog nooit eerder gedaan.
  • De drone-industrie in Nederland dreigt door de regelgeving achterstand op te lopen in vergelijking met de rest van Europa. In de grote landen om ons heen zijn de regels voor het vliegen met een drone veel soepeler. De Nederlandse drone-sector vindt dat de regels in heel Europa hetzelfde moeten zijn en vraagt Brussel om haast te maken met de EU-regelgeving.
  • Het is vanaf nu ook mogelijk om berichten te sturen via Pinterest. Tot voor kort was het alleen mogelijk om ‘pins’ naar je toegevoegde vrienden te sturen, maar daar komt vandaag verandering in. Pinterest hoopt zich nog steeds te kunnen onderscheiden van andere sociale netwerken als Facebook, en zegt dan ook dat de berichten vooral zullen gaan over de objecten en dingen die je op de website laat zien en niet om alleen even gedag te zeggen. De aanwezige functies om Pins uit privéberichten snel te delen blijft onveranderd.
  • De nieuw-aangekondigde Assassin’s Creed voor de vorige generatie consoles, Assassin’s Creed: Rogue zal het zonder multiplayermodus moeten doen. Dit is daarmee de eerste volwaardige Assassin’s Creed sinds 2009 die zonder meerspelermodus op de markt verschijnt, dit blijkt uit scans van de nieuwe Game Informer. De next-gen consoles worden dit jaar getrakteerd op AC: Unity, maar Ubisoft is de Xbox 360 en PlayStation 3 nog niet vergeten. Zowel Unity als Rogue liggen dit jaar in de winkels.
  • Bijna 2500 Nederlanders hebben zich aangesloten bij een class-action-lawsuit tegen Facebook. De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten, omdat er al 25.000 mensen vanuit honderd verschillende landen zich aan hebben gemeld. Op Duitsland en Oostenrijk na, is Nederland het land met de meeste aanmeldingen. In de zaak wordt Facebook beschuldigd van het feit de privacywetgeving te overtreden. Niet alleen omdat Facebook samen zou werken met de NSA, maar ook omdat het gebruik van de like- en schareknop wordt getrackt.
  • Sony wordt aangeklaagd om Killzone: Shadow Fall. De game (gemaakt door het Nederlandse Guerilla Games) zou de consument misleiden door foutieve informatie te geven over de resolutie. De multiplayermodus van de PS4-game draait op een resolutie van 960 bij 1080, terwijl geadverteerd wordt dat de game 1080p ondersteunt. Een normale 1080p-resolutie betreft normaal gesproken 1920 bij 1080, wat de singleplayer van Shadow Fall wel heeft. De klachten voor oneerlijke concurrentie, fraude en valse reclame moeten volgers de aanklager Douglas Ladore minimaal 5 miljoen opleveren.
  • In de categorie ironie: Gamma International is gehackt. Het bedrijf dat afluister- en hacksoftware maakt heeft dus een koekje van eigen deeg gekregen. De software die Gamma ontwikkelt, wordt gebruikt door overheden om computers en smartphones af te kunnen luisteren. Uit de 40GB aan interne documenten blijkt dat Gamma International ook software geleverd heeft aan zogenaamde ‘foute landen’. Dit heeft het bedrijf tot nu toe altijd ontkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *