Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [11 augustus, 2014]

Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [11 augustus, 2014]
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Talloze ontwikkelaars hebben het al geprobeerd, een BitTorren-app in de App Store van Apple krijgen. Apple moet daar niets van weten, want torrents maken té vaak inbreuk op rechten van derden, aldus de techggiant. Toch is het de app Blue Downloader gelukt om toestemming te krijgen. Niet omdat Apple zijn torrentbeleid heeft aangepast, maar omdat de app put uit een kleine selectie van betrouwbare bronnen. Je kunt de app HIER downloaden.
  • BuzzFeed is een goudmijn. De site begon in 2006 als een nieuwsoortige broedplek voor virale content. Ze werden al snel de koning van de lijstjes. Vaak met dingen die een dag daarvoor op Reddit of Imgur populair waren. Toch wist het in korte tijd door te groeien naar een serieus mediabedrijf, dat inmiddels over de hele wereld correspondenten en journalisten met aanzien heeft zitten, waardoor het lijstjes als ’15 Hedgehogs With Things That Look Like Hedgehogs nu kan afwisselen met serieuze journalistiek. Het is daarom niet zo gek dat de bekende investeerders van Andreessen Horowitz nog eens 50 miljoen dollar in de toko hebben gestoken, waardoor de totale waardering van BuzzFeed nu op, hou u vast, 850 miljoen dollar uitkomt.
  • Omdat 100% van het internetpubliek Wikipedia gebruikt (voorzichtige schatting), maakt de online encyclopedie nogal wat kosten. De enige manier om de site draaiende te houden is met behulp van donaties aan de Wikimedia Foundation. Sinds kort accepteren ze ook Bitcoin, en dat heeft in de eerste week al geresulteerd in een bedrag van omgerekend $140.000.
  • De specificaties van de HTC One met Windows Phone zijn uitgelekt, en nagenoeg gelijk aan de Android-versie. Een Qualcomm Snapdragon 801-processor (2.3GHz), 2GB aan RAM, 32GB opglagruimte, een microSD kaartslot en een 2.600mAh. De telefoon wordt op 19 augustus gepresenteerd.
  • India gebruikt WhatsApp in de strijd tegen corrupte politieagenten. Wie last heeft van een ‘dirty cop’ kan video-, audio- en fotomateriaal naar een speciaal nummer doorsturen. Tot dusver zijn er al drie agenten in de problemen gekomen door de WhatsApp snitchlijn.
  • Triest nieuws. Een Pools echtpaar kwam dodelijk ten val nadat ze voor de ogen van hun kinderen een selfie maakten op een klif in Cabo da Roca, Portugal. De oorzaak van de val in het ravijn is nog niet bekend. De kinderen zijn opgevangen en krijgen psychische hulp.
  • Apple is vanaf vandaag voor het eerst actief op Tumblr. Ze hebben de pagina isee5c.tumblr.com ingericht als een advertentieruimte voor de iPhone 5c, met animaties en filmpjes. Niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor flikkerende kleuren.
  • Er is wederom een vacature van Spotify opgedoken waarin gezocht wordt naar iemand die een beursgang kan voorbereiden. Geruchten over een IPO zijn dus weer springlevend. Mogelijk wil Spotify, dat ruim tien miljoen betalende leden heeft, het geld gebruiken voor een versnelde groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *