Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [14 juli, 2014]

Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [14 juli, 2014]
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Samsung zou volgende maand de Galaxy Alpha op de markt willen brengen. Een metalen versie van de Galaxy S5 met betere specificaties, zoals een QHD-scherm en een nog snellere processor. De reden? Concurreren met de iPhone 6, die voor september in de planning staat, zo meldt ETNews.
  • Benieuwd hoe de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië er op Twitter uit ziet? Er werden in totaal 31,2 miljoen Tweets over de wedstrijd verstuurt, die in dit kaartje fraai zijn gevisualiseerd.
  • Weer een analist die iets roept over de iPhone 6? Ja, maar deze keer iemand met een betrouwbare staat van dienst. Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die eerder de Touch ID-sensor op de iPhone voorspelde, zegt dat Apple productieproblemen heeft met beide versies van de iPhone 6. Het scherm van zowel de 4,7 als de 5,5 inch variant reageert niet gioed op input aan de zijkant. Ook zou er een kleurafwijking in zitten. Hierdoor wordt de 5,5 inch-variant naar 2015 getild.
  • Gaat Blackberry verdwijnen in 2015? Volgens 24/7 Wall Street is de kans groot. Ze maakten een analyse van bedrijven die volgend jaar de minste overlevingskans hebben en gaven de kwakkelende telefoonbouwer een plekje in de top 10.
  • Samsung schuift de Chinese toeleverancier Dongguan Shinyang Electronics resoluut aan de kant. Volgens China Labor Watch maakte het techbedrijf gebruik van kinderarbeid, iets dat later na eigen onderzoek door Samsung werd erkent. Samsung heeft de samenwerkingen met het bedrijf daarom per direct verbroken.
  • Maria Zhang, technisch directeur van Yahoo, is aangeklaagd voor seksuele intimidatie. Ze zou een werkneemster op verbale en digitale wijze seksueel hebben geïntimideerd. Zhang beloofde haar een mooie toekomst tegemoet als ze inzou gaan op de seksuele avances. Volgens de Daily Mail verdedigt Yahoo de intimiderende ‘senior director’. In plaats van een onderzoek in te stellen, werd de werkneemster ontslagen.
  • Nieuw design voor Google Play! Google’s online verkoopstek voor apps, muziek, films, boeken en hardware krijgt een visuele upgrade. Android Police heeft de eerste screenshots.
  • Microsofts Cortana had 15 van de 16 WK-voorspelling correct. Een imposante score voor de intelligente spraakassistent. De enige misser was de troostfinale tussen Nederland en Brazilië. Toch jammer dat ze bij de wedstrijd van Oranje tegen Argentinië niet faalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *