Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [21 juli, 2014]

Auteur: , Geen reacties
Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [21 juli, 2014]

Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • JPEG-concurrent WebP, een uitvinding van Google, begint aan populariteit te winnen. De compressietechnologie maakt afbeeldingen 26 procent kleiner zonder aan kwaliteit in te boeten. Momenteel zetten bedrijven die veel mobiele diensten leveren (Netflix in thumbs, Facebook op mobiel, Tinder) er al op in en werkt het al in Chrome, maar Mozilla en Microsoft willen er nog niet aan. Interessante duiding bij GigaOm.
  • Ondertussen bij KPN. Jan Kees de Jager wordt daar de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en krijgt een plek in de Raad van Bestuur. De Jager, die van 2007 tot 2012 deel uitmaakte van het Nederlandse kabinet, krijgt een jaarsalaris van minimaal 625 duizend euro, aangevuld met eventuele bonussen.
  • Het gaat lekker met Huawei. In het eerste half jaar is de omzet met 19 procent gestegen, naar ruim 16 miljard euro. Vooral de investeringen in 4G brengen de Chinezen een hoop goeds – ze zijn dan ook een van de grootste leveranciers in 4G-techniek, ook in Nederland. Daarnaast moet gezegd dat de Ascend P7, die in 70 landen over de toonbank gaat, eveneens bijdraagt aan het succes. In een maand tijd is-ie ruim 1 miljoen keer verkocht.
  • De Blackberry Passport is uitgelekt! Het nieuwe toestel van de noodlijdende fabrikant wordt geshowd in deze video, waarin we het 4,5 inch vierkante touchscreen (1440×1440 pixels) zien en wordt gedemonstreerd hoe de toetsen aanraakgevoelig zijn, waardoor je het toetsenbord kunt gebruiken als trackpad om een cursor aan te sturen. Geinig gevonden.
  • Terugkomend op de gametablet van Nvidia, dat brute apparaat met een 8 inch-scherm (1920×1080 pixels), 2,2GHz processor met vier kernen en een Tegra K1-chip: deze gaat 299 dollar kosten voor de 16GB-versie en 399 dollar voor de 32GB-versie. Voor 60 dollar extra heb je er een draadloze controller bij. Foto’s HIER.
  • Wie een gedeeld Netflix-account heeft zal dit angstgevoel kennen: iedereen kan je kijkgeschiedenis zien. Niet altijd gewenst als je, zoals ondergetekende, in één weekend Pokémon: Black & White er doorheen jaagt. Maar niet getreurd: het bedrijf werkt aan een privémodus. Dan ziet niemand in je gedeelde account meer wat je kijkt.
  • Voor tijdens de lunch: 16 voorbeelden van Steve Jobs ‘Acting Like A Huge Jerk’. Dit klikgrage lijstje vind je op Business Insider.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).