Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [4 augustus, 2014]

Auteur: , Geen reacties
OnePlus OneWatch

Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Volgens Netmarketshare groeit Windows 7 harder dan Windows 8. Het zou momenteel een wereldwijd aandeel hebben van 51,22 procent, terwijl Windows 8 en 8.1 nog maar op 12,5 procent zitten. Windows XP verloor logischerwijs veel gebruikers en kwam uit op 25 procent.
  • La Place opent maandag een filiaal in New York (of eigenlijk een bedrijfskantine) in een kantoor van Google. Een bijzondere uitbreiding voor het enige V&D-onderdeel dat wel rendeert. La Place wil internationaal uitbreiden, bijvoorbeeld ook op het vliegveld van Denpasar op Bali.
  • We zullen de komende tijd wat minder vaak telefoons vroegtijdig zien uitlekken. Evan Blass, de man achter het populaire twitteraccount @evleaks, heeft aangekondigd te zullen stoppen. Tegen The Next Web zegt hij dat een gebrek aan inkomsten de voornaamste reden is.
  • Facebook kampte vrijdag met een wereldwijde storing. ‘OMG PANIEK!’, was de reactie van veel mensen, en in de VS belden mensen zelfs de politie vanwege het euvel. Volgens Venturebeat liep Facebook 20.000 dollar per seconde aan advertentie-inkomsten mis door de storing van een uur.
  • Techgigant Samsung verkoopt dit jaar waarschijnlijk zo’n 62 miljoen telefoons, maar concurrent LG zit ze op de hielen. In 2011 en 2012 verkochten ze nog rond de 20 miljoen smartphones, dit jaar zal dat volgens analisten van Kiwoom Securities op 60 miljoen(!) uitkomen.
  • Jep, het is nu officieel. Er werd in de wandelgangen al even geroepen dat er een Windows Phone-versie van de HTC One (M8) op komst is, de telecomprovider maakt een einde aan de geruchten door hem al even kort online te zetten.
  • Onderzoekers aan de Universiteit van Sheffield hebben zonnecellen bedacht die je ergens op kunt spuiten: zogenaamde spray-on cells. Het rendement is met 11 procent nog dramatisch laag, maar de onderzoekers zeggen hoopvol te zijn voor de toekomst. Ze voorzien dat autolakken hier ook van kunnen gaan profiteren.
  • OnePlus, de maker van de goedkope maar high-end One, zou plannen heben voor een ronde smartwatch. Het design van de uitgelekte beelden, die volgens BGR korte tijd op de site van OnePlus hebben gestaan, lijkt veel op dat van de Moto 360.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).