Het 8-bit nieuwsoverzicht van vrijdag [18 juli, 2014]

Auteur: , Geen reacties
Kim verdient miljoenen door app

Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Google heeft in het tweede kwartaal van 2014 meer omzet en winst geboekt. In Q2 wist Google een 22 procent hogere omzet van net geen 16 miljard dollar te boeken. Dit leverde een operationeel resultaat op van 4,3 miljard dollar en onder de streep een nettowinst van 3,4 miljard dollar. Een jaar eerder bedroeg de winst 3,2 miljard dollar.
  • De Playstation 4 verkoopt nog altijd beter dan de Xbox One, aldus NPD. Microsoft zit ze echter op de hielen, want sinds de gameconsole ook zonder Kinect wordt verkocht, en daardoor 100 dollar goedkoper werd, zijn de verkoopaantallen verdubbeld.
  • Over de Xbox One gesproken: Microsoft heeft in de VS alvast een inruilactie op touw gezet. Wie een oude Playstation of Xbox one inruilt kan tot 100 dollar korting krijgen. “To receive maximum trade-in value, you must trade-in a PlayStation 3, Xbox 360 E, Xbox 360 S console and purchase an Xbox One at the same time.”
  • Bill Campbell, het langstzittende bestuurslid van Apple, stopt ermee. Campbell zat ruim zeventien jaar in de raad van bestuur en werkt al sinds 1983 voor Apple. Hij wordt opgevolgd door Sue Wagner, die daarmee de primeur heeft het eerste vrouwelijke bestuurslid van Apple te zijn.
  • Tweestapsverificatie van Apple is nu ook in Nederland beschikbaar. Hierbij wordt je bij het invoeren van je Apple ID , bijvoorbeeld bij aankopen in iTunes of de App Store, gevraagd om een tweede code. Deze code wordt verstuurd naar een telefoonnummer naar keuze. wie het meteen wil instellen kan HIER terecht.
  • In de nasleep van het nieuws dat er bij Microsoft 18.000 banen worden geschrapt – waarvan 12.500 bij het recent overgenomen Nokia – wordt ook de Android-lijn de nek omgedraaid. Met de in februari gelanceerde Nokia X- en X2 zette Nokia een zwaar aangepaste versie van Android in de onderkant van de markt, bedoeld om aandeel te verwereven in opkomende landen. Maar Microsoft ziet er niets meer in en focust zich straks alleen nog maar op Windows Phone.
  • Kim Kardashian heeft een game-app uitgebracht, en ze kreeg het ook nog voor elkaar om in de hitlijsten van de App Stores te verschijnen ook. Met een beetje geluk gaat ze er miljoenen mee verdienen. Hoe het is om te spelen lees je hier.
  • Facebook is begonnen met het testen van de veelbesproken Koop-knop. Deze ‘Buy-button’ in advertenties op Facebook moet deze bedrijven helpen om meer producten te verkopen. Want iets op deze manier aanschaffen betekent dat je de site niet meer hoeft te verlaten. Facebook benadrukt dat de technologie veilig is en dat mensen dus niet bang hoeven te zijn dat hun bank- of creditcardgegevens in verkeerde handen vallen als ze iets afrekenen. “Deze informatie wordt niet gedeeld met andere adverteerders en gebruikers kunnen zelf aangeven of ze wilen dat hun betaalgegevens bewaard blijven voor toekomstige aankopen.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).