Het 8-bit nieuwsoverzicht van vrijdag [4 juli, 2014]

Het 8-bit nieuwsoverzicht van vrijdag [2 juli, 2014]
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • De Sony Xperia Z3 is nog lang niet op de markt – we zijn net aan de Z2 gewend – maar uit gelekte screenshots valt al wel op te maken dat de telefoon een Snapdragon 801-processor krijgt en een 1080p full HD-display. Ze gaan dus niet mee in de QHD-hype. De telefoon draait op 4.4.4 KitKat.
  • Goldman Sachs wil graag bepalen wat Google doet. Omdat een medewerker van de bank per abuis een vertrouwelijke email naar een gmail-account stuurde, in plaats van een GS.com-adres, wil men nu graag dat Google de email op eigen houtje in de prullenbak gooit. Google zei dat niet zomaar te kunnen doen, zonder gerechtelijk bevel. Daarop is Goldman Sachs naar de rechter gestapt.
  • De Electronic Frontier Foundation (EFF) in Amerika claimt dat Android-toestellen vanaf versie 3.0 (Honeycomb) de wifi-geschiedenis kunnen lekken. Als de Preferred Network Offload (PNO) op het toestel naar nieuwe netwerken scant, wordt automatisch een lijst met wifi-netwerken waarmee eerder verbinding is geweest gedeeld. Hierdoor zijn de activiteiten van Android-gebruikers te achterhalen. Een oplossing? Die is er. Als je in Instellingen de ‘wifi behouden in slaapstand’ uitzet is het opgelost. Google zegt naar het probleem te kijken.
  • Mocht u op Twitter de tekst ‘#WARNING: possible nuclear leak after 2 rockets hit Dimona nuclear facility’ zijn tegengekomen op het account van het Israëlische leger: geen nood, het gaat om een hack. Uitgevoerd door het Syrian Electronic Army (screenshot).
  • OnePlus, het Chinese bedrijf achter de razend populaire One-smartphone, werkt volgens @evleaks aan een tablet. Of ze deze ook gaan volladen met high-end specs voor een mals prijsje is nog niet bekend, maar daar gaan we stiekem wel vanuit.
  • Heeft wel eens TOR gebruikt? Of alleen maar de site van het anonieme netwerk bezocht? Gefeliciteerd, de NSA houdt u in de gaten. Volgens het Duitse NDR en WDR houdt de Amerikaanse overheidsinstantie gebruikers van de dienst waarmee je anoniem over het internet kan surfen nauwlettend in de gaten.
  • Samsung in de fietsenbusiness? Het lijkt er wel op. De Koreanen gaan namelijk de Amerikaanse wielerploeg Trek Factory Racing sponsoren. Niet alleen voor naamsbekendheid, ook om gadgets als de Galaxy S5, Galaxy Note 3 en smartwatches te testen. De feedback willen ze uiteindelijk weer gebruiker in het ontwikkelingsproces.
  • De groei van Google’s Android stokt. Althans, in de VS gingen er in mei minder Android-toestellen over de toonbank dan een jaar eerder. In mei maand kreeg Apple er 1,3 miljoen iOS-gebruikers bij terwijl het aantal Android-gebruikers met 100.000 afnam, zo meldt Comscore.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *