Het 8-bit nieuwsoverzicht van vrijdag [8 augustus, 2014]

Auteur: , 1 Reactie
Battlefield 4

Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Wat heb je aan een 4K-resolutie op je telefoon als je geen 4K-video’s kunt afspelen? Precies. Weinig. Google gaat daar echter verandering in brengen, want in de YouTube-app op de LG G3 is de 1440p-modus opgedoken. Voorheen was 1080p de hoogst haalbare resolutie op mobiel.
  • Google heeft 36 Amerikaanse en Canadese universiteiten op Street View gezet. Vanaf nu kan iedereen virtueel over de meest beroemde campussen lopen. De volledige lijst van scholen staat HIER.
  • Een week aan vrije tijd te doden? Goed nieuws, want EA Games heeft Battlefield 4 voor de PC een week lang gratis beschikbaar gemaakt. De 168 uur aan gratis gametime zijn te verkrijgen via Origin.
  • Koreaanse media menen het zeker te weten. Samsung is gestart met de productie van driezijdige displays. Als in: een scherm dat doorloopt aan de zijkanten. Samsung liet er eerder al een prototype van zien, en er zijn reeds patentafbeeldingen van opgedoken. Dit gerucht bestempelen we dus als: zeer aannemelijk.
  • Gmail maakt het een stuk makkelijker om je af te melden voor ongewenste mail en nieuwsbrieven. Naast het mailadres van de afzender komt voortaan een unsubscribe-knop (foto) te staan. Handig, want je hoeft voortaan niet meer eerst naar onderen te scrollen om daar een -eventuele- afmeldlink te vinden.
  • Het moge inmiddels duidelijk zijn: de iPhone 6 wordt op dinsdag 9 september onthuld, aldus diverse betrouwbare bronnen. De kans is echter klein dat we die dag meteen beiden versies van de iPhone 6 te zien krijgen. Volgens Venturebeat laat de onthulling van de 5,5 inch iPhone 6 nog ‘een aantal weken tot een maand’ op zich wachten, en wordt op de 9e alleen de 4,7-inch variant aan de wereld getoond.
  • Goed nieuws voor de 273 miljoen gebruikers van Yahoo Mail. De maildienst gaat in 2015 end-to-end versleuteling van email aanbieden, waarbij ze zullen leunen op technologie die Google gebruikt voor Gmail. Hierdoor blijft ook emailverkeer tussen Yahoo Mail en Gmail maximaal versleuteld. Een exacte datum voor de encryptie is nog niet gegeven.
  • De eerste website van Microsoft is 20 jaar oud. In een nostalgische bui hebben ze er een blog geschreven over de webpagina die je destijds via Mosaic Netscape 0.9 moest bezoeken. Als je alleen wilt weten hoe die pagina eruit ziet: klik hier.1 reactie

Kom op, die website van microsoft is niet geoptimaliseert voor mobiel!?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).