Het 8-bit nieuwsoverzicht van woensdag [2 juli, 2014]

Oculus Rift
Welkom in ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht korte nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Blablacar, de Franse carpoolwebsite, heeft in een investeringsronde 100 miljoen dollar opgehaald. Op Blablacar worden lange ritten tussen steden aangemeld, waar lifters vervolgens tegen betaling bij kunnen instappen. Met het doel dat de chauffeur zijn rit kan terugverdienen (winst maken mag niet). Het bedrijf wil zich vooral richten op Europa. In de VS zien ze geen kans van slagen, omdat de benzine daar te goedkoop is. Hebben we hier te maken met het nieuwe Uber?
  • Oculus Rift is begonnen met de productie van het laatste prototype, de Dev Kit 2, en zal deze maand de eerste duizenden exemplaren van de 350 dollar kostende virtual reaility-headset versturen. Ja, ook wij zijn benieuwd hoe de uiteindelijke consumentenversie eruit komt te zien, maar daar zal de nieuwbakken eigenaar Facebook over beslissen.
  • Google slaat weer wat dollars stuk op een startup. Dit keer heeft het Songza ingelijfd, een streamingdienst die muzieklijsten aanbiedt die door muziekkenners worden gecureerd (soort 22tracks). De techgigant wil de kennis van Songza gaan gebruiken om Google Play Music te verbeteren. Een overnamebedrag is niet genoemd, wel wordt er een bedrag van 39 miljoen dollar gefluisterd.
  • T-Mobile heeft in de VS klanten voor honderden miljoenen dollars opgelicht. Hoe? Door de aloude truc van het in rekening brengen van diensten die nooit zijn aangevraagd. Het ging weliswaar om (sms)diensten van derden, maar T-Mobile ging consequent door met het innen van geld, terwijl duidelijk was dat het fraude was. Althans, dat beweert de Federal Trade Commission, die de provider voor de rechter heeft gesleept.
  • De Samsung Galaxy Gear is waardeloos en heb ik na een halve dag weer weggedaan’, aldus Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple die helemaal verzot is op smartwatches.
  • Maak kennis met emojli. Een sociaal netwerk waar je alleen met emoji’s kunt communiceren. Tja, als apps als Yo levensvatbaar zijn, waarom dan niet zoiets infantiel als emoj.li. Of zou het een hoax zijn?
  • Talloze Chinese toeleveranciers van Samsung voldoen niet aan de arbeidsregels. Van de 100 onderzochte fabrieken werden er in 59 gevallen overtredingen geregistreerd, zo blijkt uit Samsungs eigen social responsibility report. Van het niet aanbieden van de juiste werkkleding tot het overtreden van de arbeidstijdenwet.
  • Apple biedt vanaf vandaag heeft een Mac Pro Security Lock Adapter aan in de Apple Store. Een slot waar je beveiligingskabels van onder meer Kensington in kunt steken, om te voorkomen dat iemand met je peperdure Mac Pro aan de haal gaat.

Mac Pro Security Lock Adapter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *