Het antwoord tegen fietsendiefstal is hier

Het antwoord tegen fietsendiefstal is hier
Met dit fietsslot is het eindelijk onmogelijk om hem te openen zonder een sleutel. Zou het dan eindelijk zover zijn dat we de ultieme fietsbeveiliging hebben gevonden?

Bijna iedereen in Nederland heeft er wel eens mee te maken gehad. Gezellig dagje uit met de trein en bij terugkomst is je fiets gejat op het station. Met dit nieuwe ‘Forever Lock’ fietsslot lijkt dat verleden tijd. Hij is namelijk alleen te openen met een speciale sleutel. De enige manier om het slot open te krijgen is met een cirkelzaag. Maar dat neemt natuurlijk ontzettend veel tijd in beslag.

Dat moet de meeste fietsendieven toch wel tegenhouden in hun besluit om juist jou fiets te stelen. Veel zware sloten werken met een hangslot, met een ketting ‘bind’ je de fiets dan vast aan een paal of fietsenstalling. Met het juiste gereedschap zouden kwaadwillenden het hangslot open kunnen krijgen. Dat is bij dit nieuwe slot onmogelijk.

Dat komt doordat de opening waar de sleutel in moet verborgen zit. Je kan de sleutel alleen maar in het slot krijgen door een paar handelingen te verrichten. In onderstaande video kan je zien hoe dit in zijn werk gaat.

[gv data=”7JpfkGAuhV8″][/gv]

5 reacties

  1. Dit fietsslot buzzt al een paar dagen rond, maar niemand weet nog waar je deze zou kunnen aanschaffen. Als je googelt op “Forever Lock” dan kom je -behalve een handel in straatklinkers in Canada- een hoop nieuwssites tegen die er eveneens melding van maken, maar een verkoopsite, nope.

  2. Ja cool, hij doet er in het filmpje iets te lyrisch over naar mijn menig. Het is gewoon een slimme manier om het sleutelmechanisme verborgen te houden achter metaal.
    Probleem lijkt mij als iemand kauwgum of andere meuk in dat slot doet zodat je het zelf ook niet op kan krijgen. Volgens mij is het ook niet zo handig met zand (niet ondenkbaar) in het systeem.
    Hoewel het echt een mooi systeem is, was het volgens mij sowieso niet het grootste probleem dat met dit type sloten het slot via de sleutel werd ‘ gepicked’, maar goed dat is maar mijn idee, geen bewijs voor in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *