Het bewijs dat de volgende iPhone een OLED-scherm krijgt

iPhone
Iemand heeft z’n mond voorbijgepraat.

Tussen neus en lippen door is er nog niet zo heel veel bekend over de nieuwe iPhone, maar we kunnen vrijwel vaststellen dat de nieuwe smartphone van Apple een OLED-scherm gaat krijgen. Tai Jeng-wu, senior executive bij Sharp, heeft dit namelijk gezegd tijdens een toespraak.

Vermoedelijk zijn ze in Cupertino niet blij met het feit dat deze informatie naar buiten is gekomen. Het Japanse bedrijf levert smartphone-onderdelen aan Apple. Jeng-wu hield een speech op een universiteit, waarin hij sprak over het toestel van Apple. “De iPhone evolueert en zal overgaan van LTPS naar OLED-techniek.”, aldus de Sharp-baas tegenover de studenten.

Samsung, misschien wel Apple’s grootste concurrent, maakt al jaren reeds gebruik van OLED-schermen. Onder andere de Galaxy S7 Edge en de inmiddels doodverklaarde Galaxy Note 7 hebben een display met deze techniek. De schermen hebben een hoger contrast en zijn bovendien energiezuiniger. Volgend jaar bestaat de iPhone 10 jaar. Naar verwachting pakt Apple groots uit, al hebben anderen daar hun bedenkingen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *