Het dark web browsen kan nu ook met deze Android-app

Tor is er nu ook voor Android
Alles over de app en hoe je hem installeert.

Het gemakkelijk vindbare internet maakt volgens velen slechts een klein deel van het daadwerkelijke internet uit. Door middel van speciale browsers, waaronder ook Tor, kun je het zogenoemde deep web (en dark web) op om al die niet geïndexeerde sites te bezoeken of simpelweg om wat meer privacy te behouden. Dat kan voortaan ook gewoon op je smartphone. Althans, soort van…

Een alpha-versie van de populaire gratis tool/netwerk is namelijk nu in de Google Play Store beschikbaar. De app maakt het mogelijk om met je smartphone te surfen op het internet zonder dat achterhaald kan worden wat de herkomst of bestemming van je communicatie met het internet is.

Maar zoals gezegd is het nog een alhpa-versie. Er zullen ongetwijfeld een hoop features missen en ik zou er nog niet op rekenen dat de F.B.I. niet weet welke kinky websites je op je smartphone bezoekt met de Tor app.

Installatie
Om de app te kunnen gebruiken heb je vooralsnog een tweede app nodig. Eerst installeer je deze app via de Play Store; met de Orbot app maak je een proxyverbinding aan met de Tor Browser en dus met het Tor-netwerk. Vervolgens installeer je de Tor Browser for Android via de Play Store en boem, je kunt (enigszins) anoniem internetten op je smartphone.

Uiteindelijk beloven de ontwikkelaars achter de Tor app om de applicatie standalone te maken, dus tot die tijd heb je nog een tweetal apps nodig. Of er ook een iOS-versie aan zit te komen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *