Het flexibele telefoonscherm komt eraan

De flexibele schermen komen eraan!
Nog een jaartje geduld!

Genoeg gehad van de harde glazen schermen die kapot gaan bij de kleinste val of van screenprotector van glas die ook snel kapot gaat? Dan hoef je nog maar een jaartje te wachten voor flexibele LCD schermen.

Eerder schreven we al over de Galaxy X, de concept telefoon van Samsung met een flexibel scherm. Het lijkt er nu op dat een soortgelijk scherm van deze telefoon in 2018 geproduceerd kan worden.

Het bedrijf dat onderdelen van Apple produceert, Japan Display Inc, beweert Full Active Flex LCD schermen te hebben ontwikkeld. De schermen zijn gemaakt van een bepaald soort plastic waardoor ze lichtjes kunnen buigen. Ze zijn daarmee perfect om te gebruiken in telefoons met een bolle kant of zonder rand, zoals de Samsung Galaxy S8.

Het LCD scherm met flexibel plastic zorgt er ook voor dat je scherm niet in duizend stukjes splintert als je hem een keer laat vallen.

Japan Display Inc zei tegen de The Wall Street Journal dat de schermen in 2018 worden geproduceerd in grote getale. Ook gaan sommige smartphone makers de nieuwe schermen in hun telefoons implementeren, waaronder waarschijnlijk Apple.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *