Het grootste schip ter wereld van LEGO [video]

Toot!
LEGO maakt al een tijdje modellen die net iets meer detail hebben dan hun gebruikelijke creaties, de Creator Expert-serie. Nieuw daarin is een model van het grootste containerschip ter wereld.

Helaas is dit dus niet het grootste schip van LEGO ter wereld, maar voor de standaarden van de Deense blokjesbouwer is het nog steeds aardig gigantisch. De Maersk Triple-E is zo’n 65 centimeter lang en gemaakt van 1.518 blokjes. Leuke details zijn het raampje bij de motoren, de pieterpeuterige kleine reddingsbootjes die aan beweegbare kranen hangen en het muntje onder de mast op de boeg. Schijnbaar hebben alle echte schepen van de rederij ook een amulet als geluksbrenger, en LEGO heeft dit nagemaakt.

Helaas blijft de boot niet drijven, maar er zit wel een standaard bij zodat je ‘m mooi ergens neer kan zetten. De set is vanaf januari volgend jaar verkrijgbaar, en krijgt een adviesprijs van 129 euro.

[lg_folder folder=”LEGO/maersk_containerschip/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[gv data=”WzSOrQBmEhI”][/gv]

11 reacties

  1. Afgelopen jaar heb ik die t1 camper gekregen. Als een klein kind in elkaar zitten bouwen en werkelijk waar genoten van het proces.

    Erg gaaf om te zien dat er meer van dat soort projecten zijn.

  2. Kleine correctie @thommie “triple E” is niet de naam van het schip maar de Klasse (de grootste uiteraard) Naam van het schip is: “maersk mc-kinney moller” vernoemd naar een hoge pief van Maersk. Overigens heeft Maersk er 20 besteld. Crissis? waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *