Het grootste voordeel van de HP Chromebook 14-AK000ND

Hp Chrome 14
Soms zijn het niet de specs die het verschil maken. Deze Chromebook beschikt over onvermoede kwaliteiten.

Met zijn 1,69 kilo is de HP Chromebook 14-AK000ND een bijzonder licht, draagbaar en fijn apparaat. Ik gebruik hem sinds een paar weken en in die tijd vallen een aantal zaken in positieve zin op. Zo gaat de batterij een dikke negen uur mee, gaat het opstarten supersnel, en in een wip is hij in- en uit de standbymodus.

Maar écht indruk maakte hij met het volgende wapenfeit: je kunt zonder problemen je dubbele espresso over het toetsenbord flikkeren. Föhnen of anderzins drogen? Nergens voor nodig! Gewoon omkeren, beetje schudden, en hoppa – de koffie loopt zo uit het toetsenbord en na een herstart blogt hij weer als een tierelier. Echt gebeurd. Het leverde mij een hernieuwd respect op voor mijn HP Chromebook.

Is dit een unieke feature van de Chromebook? Daar durf ik bevestigend noch ontkennend op te antwoorden. Vast staat dat ik met eigen ogen heb kunnen aanschouwen hoe een duurdere laptop van een inferieur merk het onderspit dolf tegen een blikje Fanta.

Desalniettemin is het heel wel mogelijk dat andere apparaten een vergelijkbare veerkracht ten toon zullen spreiden. Misschien betreft het hier een eenmalig mazzeltje, en zullen dergelijke fratsen doorgaans gewoon HP Chromebook 14-AK000ND > grofvuil betekenen. Wie zal het zeggen?

Nog geen reacties

  1. er was een volle beker Yoghi over mn vriendin’s mini Acer gelopen. alleen touchpad werkte niet meer.
    jaar later gooide mn dochter een glas water over dat ding heen en ging hij niet meer aan.
    een maand later gaat hij weer aan EN de touchpad werkt weer!
    (hardeschijf rammeld, dus meteen SSD erin en weer zo goed als nieuw!)

    en met 6GB DDR3 ram was hij ruim 2 jaar geleden nog scherp geprijsd ook tegenover deze chromebook waar dus geen windows op draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *