Het grote Pokémon-onderzoek, dit is jullie favoriet

Auteur: , Geen reacties
favoriete-pokemon

Nee, het is niet Pikachu.

Op Reddit heeft men een onderzoek gehouden onder ruim 52.000 Pokémon-liefhebbers. Zij mochten stemmen op hun (minst) favoriete Pokémon. Vervolgens ging men wiskundig knutselen en inmiddels weten de ambitieuze makers van de quiz ongeveer alle voorkeuren van gebruikers te benoemen.

Waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers. Silcoon, Gothita, Eelektrik en Yungoos wisten niet één stem te behalen. Gemiddeld kregen de Pokémon 65 stemmen. In totaal zijn er 809 Pokémon, verdeeld over 7 generaties. Opvallend is dat iedere generatie iets minder populair is. De populariteit verloopt namelijk precies tegengesteld aan de releasedata. Seizoen 7 staat dan ook onderaan. Slechts 1776 stemmers kozen voor deze optie, terwijl de eerste generatie het populairst blijkt doordat deze liefst 18.289 stemmen kreeg.

Daarnaast komen de Pokémon ook allemaal uit families. De drie populairste families zijn Eevee, Charmander en Gastly (1, 2 en 3). Het minst populair is Alomomola, dat maar 1 stem kreeg. Het meest opvallende was misschien wel dat Pikachu, die wellicht het meest bekend is, niet in de buurt van de populairste Pokémon kwam. Sterker nog, met de 44ste plaats lijkt ons pluizige gele vriendje wat ondergewaardeerd.

Dan blijft de prangende vraag over welke Pokémon de winnaar is. Laat de trommels roffelen en vraag het publiek om doodse stilte, daar gaan we….

Jullie favoriet is: Charizard met 1.107 punten. Gengar is met 1.056 eervol tweede en de top drie is compleet als we Arcanine (met 923 stemmen) gefeliciteerd hebben.

Wil jij je helemaal onderdompelen in Poké-statestiek? Dan kun je hier de highlights en hier het hele onderzoek bekijken.

Natuurlijk kan je jouw favorieten ook gewoon weer proberen te vangen. Dit hoeft niet alleen overdag, maar kan tegenwoordig zelfs wanneer je slaapt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).