Het Hoverboard bestaat en kan voor 10 mille van jou zijn

Hendo Hoverboard
Marty McFly imiteren, het kan met het Hendo Hoverboard.

In de afgelopen 20 jaar heeft de Amerikaanse architect Greg Henderson zich toegelegd op het aardbeving-proof maken van gebouwen, waarbij hij zich met name verdiepte in elektromagnetische velden. Totdat hij zich realiseerde dat hij deze magnetische krachten ook voor iets van epische proporties kon inzetten, namelijk een werkend hoverboard.

Met zijn startup Arx Pax heeft hij de afgelopen twee jaar in alle luwte aan zijn hoverboard gewerkt. Nu stellen ze hem via Kickstarter voor aan de wereld, waar ze proberen $250.000 op te halen om het Hendo Hoverboard in productie te nemen, omgerekend zo’n 195.000 euro.

Hoe blijft het hoverboard zweven?

Door magneten. Aan de onderkant zijn vier ronde hover engines geplaatst. Die creëren een magnetisch veld, waardoor het Hendo Hoverboard zich van zijn ondergrond wegduwt en op een paar centimeter hoogte blijft zweven. Voorwaarde is wel dat deze ondergrond een niet ijzerhoudende ondergrond is, zoals koper of aluminium. De plekken waarop je het hoverboard kunt gebruiken zijn dus ernstig beperkt. Tenzij je ergens woont waar er aluminium skateparken in overvloed zijn. Ook is het meest recente prototype nog erg luidruchtig en heb je ruwweg 7 minuten aan zweeftijd. Desalniettemin is dit het dichts dat we tot nu toe zijn gekomen bij het zwevende skateboard uit de Back To The Future-filmreeks.

Hendo Hoverboard

Met de twee drukgevoelige pads bovenop het hoverboard kan bepaalt worden welke richting het apparaat op moet. Hoe dat er aan toe gaat, zie je in onderstaande video.

[gv data=”WHgSlmkj9v8″][/gv]

De Hendo Hoverboard blijft vooralsnog een exclusief speeltje, want via de Kickstarter-campagne worden er slechts 10 aangeboden, die elk 10.000 dollar moeten kosten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *