Het internet draait voor 18,9 procent op WordPress

Het internet draait voor 18,9 procent op WordPress
Werelddominantie!!1

Het in 2003 door Matt Mullenweg – destijds 19 jaar – en Mike Little opgerichte WordPress is van een klein blogplatform waar iedereen zijn persoonlijke weblog over katten bijhield, uitgegroeid naar een volwaardig content management systeem waar soms hele grote internetnamen gebruik van maken.

Dit weekeinde sprak Matt Mullenweg op de WordCamp San Francisco Conferentie, waar hij verklaarde dat 18,9 procent van alle websites op zijn WordPress draaien. Een groei van 2,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het blogplatform is inmiddels zo’n 46 miljoen keer gedownload, en misschien wel nog belangrijker: er zijn inmiddels ruim 26.000 plug-ins voor WordPress beschikbaar. Plug-ins waarmee je je WP-site in een handomdraai van nieuwe features kan voorzien. Dat maakt het mogelijk dat zelfs de grootse n00b met WordPress een site in elkaar kan hakken.

De verschuiving in het gebruik van WordPress blijkt uit de volgende cijfers: 69 procent van de gebruikers gebruikt het inmiddels als een volwaardig Content Management System (CMS), terwijl 20% het inzet als een hybrid blog/CMS, en zes procent gebruikt het puur als blog. Een andere interessante verschuiving is dat 7 procent het systeem inzet als een app-platform, iets dat volgens Mullenweg een steeds belangrijkere rol zal spelen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *